IPK-puolustaja: "Turhauttaa ja ärsyttää, kun ei saada maaleja"

Historian ensimmäisen vierailunsa jääkiekon Mestiksessä Kankaan monttuun Iisalmeen tehnyt Kiekko-Vantaa oli perjantai-iltana tyly vierailija.

Kovasti pisteitä karsintasarjan välttääkseen tarvitseva Iisalmen Peli-Karhut taipui 834 katsojan edessä maalein 1–5 (0–1, 0–3, 1–1).

– Pelin suunta annettiin avauserässä. Annettiin luokattomia syöttöjä ja lisäksi alivoima ja ylivoima oli luokatonta, puhisi Peli-Karhujen valmentaja Janne Sinkkonen.

 

Tuore päävalmentaja suuntasi vielä palaveeraamaan joukkueen kanssa uudelleen lehdistötilaisuuden jälkeen.

– Ei annettu jäällä sitä, mitä olisi pitänyt jäällä antaa ja siitä nyt vielä keskustellaan joukkueen kanssa, lupasi Sinkkonen.

Ottelu alkoi iisalmelaisittain mahdollisimman hankalasti, kun Peli-Karhujen Jere Savolaisen korkeasta mailasta saaman jäähyn K-Vantaan Frank Gymer kuittasi nopeasti ylivoimaosumalla. Kotijoukkueellekin tarjottiin avauserässä ylivoimaosumaa kolmen vantaalaisjäähyn aikaan, mutta iisalmelaislaukauksetkin jäivät harvoiksi.

Toisessa erässä vantaalaisjoukkue ratkaisi ottelun ylivoimalla. Joona Harjama ja Joonas Hyttinen iskivät osumat, joita iisalmelaispelaajat joutuivat ihastelemaan jäähyaitiosta. Erän puolivälin jälkeen Gymer teki vielä vantaalaisille lukemiksi 0–4.

 

Päätöserässä Peli-Karhut pääsi pelaamaan 12 minuuttia ylivoimaa, kun vantaalaispelaajille tuomittiin erään kaksi viiden minuutin jäähyä ja yksi pieni rangaistus. Tuloksena oli yksi maali ja puolenkymmentä laukausta, joista noin puolet maalia kohti.

– Kyllähän se turhauttaa ja ärsyttää, kun ei saada maaleja. Kuitenkin erikoistilanteilla näitä pelejä pitkälti ratkotaan, mietiskeli IPK:n puolustaja Janne Pälve.

Peli-Karhut tarvitsisi kipeästi kolmen pisteen voittoja välttääkseen karsintasarjan.

– Varmaan jokainen tutkii sarjataulukkoja, mutta ei tässä auta kuin mennä ottelu kerrallaan. Huomenna on heti kasvojen pesun paikka, jatkoi Pälve.

Lauantaina Peli-Karhut kohtaa vierasjäällä Kokkolan Hermeksen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.