IPK saa takalinjoilleen Ranskan maajoukkuemiehen

Ranskalainen Hugo Gallet pelaa ensi kaudella jääkiekon Mestistä Iisalmen Peli-Karhujen riveissä.

Kookas 192-senttinen ja 95-kiloinen puolustaja siirtyy Ylä-Savoon Ranskan pääsarjan Bordeaux'n riveistä. Gallet palkittiin kauden päätteeksi Ranskan liigan parhaana nuorena pelaajana.

Gallet on tuttu kasvo myös Ranskan maajoukkueesta. Suomen juhliin Slovakiassa päättyneissä MM-kisoissa 21-vuotias Gallet pelasi viisi ottelua. Maajoukkuekokemusta on kaikkiaan 44 ottelusta.

Gallet on nähty Suomessa aiemmin kahdella kaudella, kun hän edusti vuosina 2016–18 Turun Palloseuran A-nuoria. Gallet on pelannut myös Pohjois-Amerikassa juniorisarja NAHL:n pelejä kahdella kaudella.

– Nuori eteenpäin pyrkivä puolustaja, joka on pelannut kahdet MM-kisat edustaa ensi kaudella Iisalmen Peli-Karhuja, joten luonnollisestikin olemme erittäin innoissamme. Olemme todella tyytyväisiä, että Hugo valitsi meidät, IPK:n toiminnanjohtaja Jarmo Ylisipola toteaa tiedotteessa.

Viime kaudella 44 liigaottelussa tehot 5+22=27 hankkinut puolustaja odottaa innolla uuden sarjan pelejä.

– En tiedä Iisalmesta hirveästi, mutta tulen innoissani uuteen kaupunkiin. Tavoitteeni on edetä urallani eteenpäin ja päästä jääkiekkoilijana niin pitkälle kuin mahdollista, Gallet sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.