IPK tarvitsee vielä yhden voiton

Iisalmen Peli-Karhut on yhden kolmen pisteen voiton päässä ensi kauden Mestiksen sarjapaikasta. Keskiviikkona iisalmelaisjoukkue helpotti asemiaan karsintasarjassa kaatamalla 1096 katsojan edessä Kajaanin Hokin maalein 6–3 (2–1, 3–1, 1–1).

Iisalmelaisten keskiviikkoillan yksi sankareista oli Ville Leskinen, joka iski tehot 1+3.

– Saatiin alkuun ja siitä lähti hyvin peli rullaamaan, mietiskeli Leskinen illan onnistumisesta.

Leskinen joutui pelaamaan Kankaan montussa ristikkokypärässä, kun nenä oli saanut 16 tikin verran osumaa edellisessä vierasottelussa Imatralla.

– Ei ollut epäilystäkään, ettenkö pelaisi. Ei ristikko haittaa minun pelaamista millään tavoin, jatkoi Leskinen.

Peli-Karhut tuli avauserään hyvällä jalalla ja loi ensimmäisen viiden minuutin aikana vieraita parempia maalipaikkoja. Avausosumasta vastasi kuitenkin Hokki, kun Anton Ollikainen suti läheltä kajaanilaiset johtoon.

Iisalmelaiset nousivat erän puolivälin jälkeen minuutin välein tulleilla osumilla rinnalle ja ohi. Ensin Leskisen laukaus pienestä kulmasta yllätti Hokki-vahti Tuukka Smuran. Myös toinen osuma livahti helpohkosti Adam Zborilin rannelaukauksen painuessa verkkoon.

Toinen erä alkoi iisalmelaisittain harmittavasti, kun Joona Tolvanen hukkasi kiekon ylivoimalla hyökkäyssiniviivalla ja Hokin Matti Kaarlela kiitti läpiajosta alivoimaosumalla. Kotijoukkue ei lannistunut vieraiden tasoituksesta, vaan Juha Virtanen ohjasi Peli-Karhut uudelleen johtoon Leskisen alustuksesta.

Toisen erän puolivälissä Jevgeni Fofanov teki Peli-Karhuille 4–2-osuman ja hetkeä myöhemmin Roberts Locans sooloili komeasti läpiajosta 5-2.

Tino Kauppisen kavennusosuma nosti vielä päätöserässä kajaanilaistoiveita, mutta sen lähemmäksi ei vieraat karhulaumaa päässeet. Loppulukemat iski tyhjään Hokki-maaliin Damir Galin.

Peli-Karhuilla on vielä jäljellä kaksi ottelua JYP Akatemiaa vastaan.

Perjantaina IPK kohtaa jyväskyläläiset vieraissa ja lauantaina Kankaan montussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.