IPK:n kova taistelu palkittiin kolmella pisteellä

Iisalmen Peli-Karhut nappasi täyden kolmen pisteen potin kotihallissaan, kun JYP Akatemia kaatui Mestiksen jännitysnäytelmässä maalein 2–1 (0–0, 2–0, 0–1).

IPK:n maalit tekivät Lauri Heinonen ja Janne Katosalmi. JYP Akatemian kavennuksen laukoi Micke Saari vain puoli minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä.

– Joukkue pelasi hyvin ennen kaikkea joukkueena. Ensimmäisen erän olimme puolustusasemissa ja pysyimme mukana Denis Godlan erinomaisilla torjunnoilla, IPK:n päävalmentaja Janne Sinkkonen totesi.

Toinen erä oli IPK:lta hyvä. Joukkue hallitsi peliä ja teki myös kaksi maalia. Kolmannessa erässä IPK piti vieraat aseettomina 15 minuuttia, mutta viimeisen vitosen ajan isännät olivat pinteessä.

– Godla oli hyvä tärkeillä hetkillä ja olimme meillä vähän onneakin, kun vastustaja haki tasoitusta ilman maalivahtia, Sinkkonen kertasi.

IPK:lla on voitosta huolimatta suuri vaara joutua karsintaan, jossa sijoille 11–13 runkosarjassa päätyneet joukkueet kohtaavat Suomi-sarjan kaksi parasta joukkuetta. Viiden joukkueen kaksinkertaisen sarjan kaksi parasta joukkuetta lunastavat paikan Mestikseen kaudelle 2017–18.

Mestiksen nykyinen joukkueiden määrä on 13, josta se laskee yhdellä seuraavaksi vuodeksi.

IPK:n ero viimeisen suoran säilyjän paikalle on yhdeksän pistettä, kun runkosarjaa on pelaamatta kymmenen kierrosta.

– Jonkinlainen elämänlanka säilyi vielä, Sinkkonen tuumi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.