IS: Hyökkääjältä hieno ele hengestään kamppailleen vauvan perheelle - vaati erikoisluvan Liigalta

Helsingissä nähdään tänään poikkeuksellinen pelipaita, kun HIFK:n hyökkääjä Jasse Ikonen pukee ylleen paidan, jossa on pelinumeron lisäksi hänen etunimensä eikä sukunimeä.

Asiasta kertovan Ilta-Sanomien mukaan Ikonen kunnioittaa eleellä nummelalaista Wennervirran perhettä, jonka keskosena syntynyt Jasse-poika pelastui isän sankarillisen toiminnan ansiosta. Vauva oli lopettanut hengittämisen, jolloin äiti Elina oli soittanut hätänumeroon 112 ja isä Jasu oli aloittanut pojan elvyttämisen.

– Viisi minuuttia mieheni puhalsi olohuoneen lattialla elämää meidän poikaamme kunnes ensimmäinen pelastusyksikkö saapui, perheen äiti kertoo Ilta-Sanomissa.

– Hän rakasti meidän pojan henkiin.

Nykyään HIFK:ssa pelaava KalPa-kasvatti Ikonen liikuttui tarinasta, koska Wennervirtojen poika oli nimetty hänen mukaansa. Perheen isä on lehden mukaan fanaattinen IFK-fani.

– Itsekin pysähdyin hetkeksi kun luin sen tarinan. Rupesin heti miettimään, että mitä jos tämä olisi käynyt omalle kohdalle ja miten olisin itse osannut toimia. Todella hienosti tämä isä toimi, ei panikoitunut vaan pystyi isän rakkaudella hoitamaan homman, kahden lapsen isä Jasse Ikonen pohtii Ilta-Sanomissa.

Hän sanoo olevansa ylpeä siitä, että poika on nimetty hänen mukaan.

Ikonen pelaa Jasse-pelipaidalla ottelun ensimmäisen erän. Hän joutui pyytämään Liigalta erikoisluvan poikkeuksellista käytäntöä varten.

– Tällainen idea tuli heti mieleen, kyse on kaimapojasta ja on vielä ystävänpäivä, Ikonen sanoo Ilta-Sanomissa.

Hän aikoo lahjoittaa pelipaidan Wennervirroille muistoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.