Iisalmelainen tulokas pelaa 600 000 euron talousarviolla

Iisalmen Peli-Karhut nousi viime kaudeksi Mestikseen. Seura lähti kauteen 490 000 euron talousarviolla, joka paisui lopulta noin 610 000 euroon.

– Emme päässeet ihan plussalle, mutta emme paljon jääneetkään. Mestis on suhteellisen kallis sarja pelata ja pysyä hengissä, mutta ei ollenkaan mahdoton. Mielestäni meidän ja sarjan tilanne on tällä hetkellä hyvä, IPK:n puheenjohtaja Mika Salonen toteaa.

IPK:n tuloista noin 60 prosenttia kertyy yhteistyökumppaneilta. Loput eurot tulevat ottelutapahtumista ja pääsylipuista. Suurimmat menot kertyvät pelaajien palkoista.

– Kaikki pelaajamme saavat kuukausipalkkaa, mutta kulukorvauksia emme maksa. Palkat vaihtelevat pelaajan tason mukaan. Paljon emme maksa kenellekään. Matkustamiseen menee myös rahaa, mutta se ei ole ongelma, koska yövymme vain tuplapelimatkoilla. Esimerkiksi Rovaniemellä kävimme päiväseltään, Salonen selvittää.

Salosen mielestä Mestiksen sarjajärjestelmä on ainakin IPK:n mieleinen.

– Meillä ei ole kritisoitavaa. Ottelumäärä on hyvä ja taloudelliset haasteet pystymme selvittämään. Yhden kauden perusteella Mestis vaikuttaa hyvälle sarjalle, Salonen toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Jääkiekko

KalPan viime kauden yllätyspelaaja kertasi mennyttä vuottaan – "try outissa halusin syödä äijä äijältä sen pelipaikan itselleni"

Pohjois-Amerikan kentilläkin jo käynyt KalPa-kasvatti vahvistaa IPK:ta

Jääkiekkoseuran johtajalle 14 900 euron sakot liikenteessä toilailusta

Yli kentällisen verran pelaajia jää ilman sopimuksia KalPassa

Mestiksen tehohyökkääjä hakee kehitystä uralleen seuraavaksi IPK:sta

Jääkiekon MM-kilpailut saattavat siirtyä kahdella viikolla – Vaikutuksia Liigan aikatauluun

Sodan alta nopeasti turvaan – elämä jääkiekkoilijan vaimona on tuonut Heidi Kiiskisen eteen erikoisiakin tilanteita

Tuplajäät saa uuden toimitusjohtajan – Lippumäki avattaneen uudelleen kesäkuun alussa

KalPassa liigauransa aloittanut hyökkääjä siirtyy Jokereihin

KHL:ssä arvostettua hyökkääjää ei tarvinnut houkutella KalPan omistajaksi – "Jos uran jälkeen en ole muuta suunnitellut, niin voin ainakin olla KalPan taustalla ja jeesiä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.