Iisalmelainen tulokas pelaa 600 000 euron talousarviolla

Iisalmen Peli-Karhut nousi viime kaudeksi Mestikseen. Seura lähti kauteen 490 000 euron talousarviolla, joka paisui lopulta noin 610 000 euroon.

– Emme päässeet ihan plussalle, mutta emme paljon jääneetkään. Mestis on suhteellisen kallis sarja pelata ja pysyä hengissä, mutta ei ollenkaan mahdoton. Mielestäni meidän ja sarjan tilanne on tällä hetkellä hyvä, IPK:n puheenjohtaja Mika Salonen toteaa.

IPK:n tuloista noin 60 prosenttia kertyy yhteistyökumppaneilta. Loput eurot tulevat ottelutapahtumista ja pääsylipuista. Suurimmat menot kertyvät pelaajien palkoista.

– Kaikki pelaajamme saavat kuukausipalkkaa, mutta kulukorvauksia emme maksa. Palkat vaihtelevat pelaajan tason mukaan. Paljon emme maksa kenellekään. Matkustamiseen menee myös rahaa, mutta se ei ole ongelma, koska yövymme vain tuplapelimatkoilla. Esimerkiksi Rovaniemellä kävimme päiväseltään, Salonen selvittää.

Salosen mielestä Mestiksen sarjajärjestelmä on ainakin IPK:n mieleinen.

– Meillä ei ole kritisoitavaa. Ottelumäärä on hyvä ja taloudelliset haasteet pystymme selvittämään. Yhden kauden perusteella Mestis vaikuttaa hyvälle sarjalle, Salonen toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Jääkiekko

KalPa luottaa kiekollisen puolustajan roolin oman pelaajatuotannon kasvatille: "Tavoitteenani on vakiinnuttaa paikka miesten joukkueessa"

KalPa otti avausvoiton JYPistä: "Meillä oli selvä nouseva käyrä pelissä"

NHL-tähtien säihkettä nähdään ensi vuonna Kuopiossa

Naisten jääkiekkobuumi näkyy Kuopiossakin – KalPa on panostanut naisten tiimiinsä

Kärpät kylvetti KalPaa Iisalmessa – Rantaeskola teki kuopiolaisten ainoan osuman

KalPa valitsi kapteenit alkavalle kaudelle

KalPan uusi valmentaja Tommi Miettinen: "Mitään hidasta kiekottelua emme voi lähteä pelaamaan"

Stanley cup – Kaikki muu on toissijaista Jarmo Kekäläiselle: "Sen saavuttamalla ratkeaisi moni muukin asia"

IPK kokeilee useita pelaajia – Huttunen KalPan testissä

Toimitusjohtaja Toni Saksmanin työmäärä kevenee tulevalla kaudella – KalPa hankkii urheilutoimenjohtajan: "Tuntuu, että aika ei riitä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.