Iisalmen Peli-Karhut hyvällä esityksellä voittoon: "Niin kauan taistellaan, kun on pienikin sauma"

Iisalmen Peli-Karhujen viimeinen rypistys Mestiksen suoraan säilymiseen käynnistyi perjantaina Kankaan montussa voitokkaasti, kun Joensuun Jokipojat kaatui 826 katsojan edessä hyvätasoisen väännön jälkeen maalein 2–1 (0–0, 1–1, 1–0).

Iisalmelaisjoukkue esiintyi kahden viikon ottelutauon jälkeen kotikaukalossaan hyvällä jalalla. Valmentaja Janne Sinkkonen on saanut iskostettua joukkoihinsa aktiivisen pelityylin, jossa vastustajaan isketään kiinni jo ylhäällä.

– Paljon on harjoiteltu ja luisteltu. On tehty paljon asioita, joka alkaa näkyä pelissäkin. Meidän jokapäiväisen tekemisen vaatimustaso on noussut, näki Peli-Karhujen illan paras pelaaja Aatu Hämäläinen.

Kultakypärä Hämäläinen tietää, että runkosarjassa kuiville nouseminen vaatii lähes täydellistä loppua runkosarjalle.

– Niin kauan taistellaan, kun on pienikin sauma, lupaa Hämäläinen.

Tasaisessa avauserässä molemmilla joukkueilla oli muutama mahdollisuus maalintekoon, mutta niin Peli-Karhujen maalivahti Tuomas Tolonen kuin Jokipoikien maalivahti Jonathan Iilahti pitivät numerot nollissa.

Toisen erän aluksi iisalmelaisosumaa tutkittiin pitkään videotarkistuksella, mutta lopulta Peli-Karhujen maalia ei hyväksytty.

Hämäläinen kuitenkin vei kotijoukkueen johtoon ylivoimalla Juha Virtasen ja Janne Katosalmen esityöstä. Jokipojat nousi tasoihin Heikki Puustisen osumalla erän puolivälin jälkeen.

Ensiesiintymisensä karhupaidassa tehnyt Ainars Podzins oli pirteä avausottelussaan. Latvialaishyökkääjä avasikin heti ensimmäisessä ottelussa maalitilinsä Hämäläisen hyvästä syötöstä. Maali jäi myös ottelun voittomaaliksi.

– Ketjuvaihdoksilla etsin oikeita tyyppejä Podzinsin rinnalle. Uskon, että kaverista on vielä paljon iloa iisalmelaisille, kehui Sinkkonen latvialaispelaajaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.