Ikonen kiitti luottamuksesta, KalPa 101 pisteeseen

KalPa otti makoisan voiton jääkiekon SM-liigassa Rauman Lukkoa vastaan. Kuopiolaisvieraat siirtyivät keskiviikkoillan ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon vasta ajassa 57.34, kun Jasse Ikonen iski 4-5-osuman. Loppulukemiksi kirjattiin 4-6 (1-0, 1-1, 2-5).

 

- Lähdimme Raumalle pelaamaan kärsivällistä joukkuepeliä ja juuri kärsivällisyys oli nyt ottelun ratkaisu. Jaksoimme tulla kärsivällisesti takaa rinnalle ja pelata omaa peliämme. Olen todella ylpeä, että jaksoimme nousta vaikeistakin paikoista, KalPan ääntä ottelun jälkeen käyttänyt Ari-Pekka Siekkinen tiivisti STT:lle.

 

Ensimmäisessä erässä ei juuri tasaviisikoin pelattu. Ennen kuin varttiakaan oli kulunut, oli jo kuusi pelaajaa istunut kahden minuutin jäähyllä. Kotijoukkue käytti KalPan Kalle Kermanin ryntäyksen hyväkseen ja iski ylivoimalla lukemat 1-0, kun pelikello näytti kymmentä minuuttia. Maalista vastasi ykkösvitja Perttu Lingrenin johdolla. Lindgren sijoitti kiekon vasempaan alakulmaan.

 

KalPa avasi maalitilinsä toisessa erässä. Ossi Saarinen ja Jaakko Rissanen petasivat tekopaikan Iiro Pakariselle, jonka veto upposi Mika Norosen vartioiman maalin oikeaan alakulmaan ajassa 22.38. Vierasjoukkueelle tarjottiin mahdollisuutta siirtyä myös johtoon, mutta Saarinen epäonnistui rangaistuslaukauksessa.

 

Ajassa 32.16 puolustaja Matt Generous vei Lukon jälleen johtoon. Lingren ja Keränen napsivat illan toiset tehopisteensä.

 

Viisi maalia Norosen taakse kolmannessa erässä

 

KalPa luisteli kolmanteen erään pirteästi ja iski 2-2-tasoituksen ennen kuin erää ehti kulua minuuttiakaan. Ykkösketjun keskushyökkääjäksi nostettu Jasse Ikonen upotti kiekon Norosen taakse Adam Masuhrin ja Mikko Kukkosen syötöstä.

 

Richard Lintner pyssytti taululle 3-2-lukemat, mutta Jyri Junnila kuittasi vajaat puolitoista minuuttia myöhemmin. Seuraavaksi molemmat joukkueet kunnostautuivat ylivoimalla: Teemu Aalto vei Lukon jälleen johtoon, mutta Jukka Hentunen toi KalPan rinnalle.

 

Jasse Ikonen kiitti jo toistamiseen luottamuksesta ajassa 57.34 ja iski KalPan voittomaalin. Joonas Riekkinen sai kunnian viimeistellä 4-6-loppulukemat tyhjään maaliin.

 

KalPalta tehopisteille pääsi 12 pelaajaa. Ikosen lisäksi kahden pisteen miehiä olivat Hentunen ja Ryan Glenn.

 

KalPan maalia vartioi Mikko Koskinen. Hän torjui 15 kertaa, virkaveli Noronen 19 kertaa.

 

Sarjakärki KalPa oli voittanut seitsemästä edellisestä ottelustaan vain yhden, Lukko kolme. Lukko-voitolla KalPa nousi 101 pisteeseen. Lahden Pelicans on neljän pisteen päässä.

 

Ottelua seurasi 3 741 katsojaa. Torstaina KalPa kohtaa vieraissa Porin Ässät ja lauantaina kotona HIFK:n.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Pelicans kolkuttelee KalPan kannoilla