Intoa puhkuen kotiyleisön eteen

Tänään ja huomenna Data Group Areenalla pelattava Savon Sanomat -turnaus tekee paluun Kuopioon kolmen vuoden tauon jälkeen. Turnaus ei ole suinkaan ainoa Niiralan Montun paluumuuttaja.

Vajaat kaksi kautta Turun Palloseuraa ja viime kauden Porin Ässiä valmentanut Pekka Virta palaa tänään kuopiolaisyleisön eteen ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen kotijoukkueen peräsimessä. Ei ihme, jos illan ottelu tuntuu hieman tavallista harjoituspeliä suuremmalta asialta.

– Hyvältä se tuntuu, niin kuin on tuntunut kaikki muukin koko ajan. Tämä on tuttu ympäristö ja minut on otettu tosi hyvin vastaan. Odotan illan ottelua innolla, kuten pelaajatkin. Ei se palo ole mihinkään kadonnut: intoa täynnä olen itsekin ja on hienoa päästä taas sille puolelle aitiota, KalPan SM-pronssille keväällä 2009 luotsannut Virta maistelee.

Illan KalPa–HIFK-ottelussa paluun KalPan paitaan Kuopiossa tekevät myös Mikko Jokela, Jaakko Rissanen, Toni Hyvärinen ja Eero Kilpeläinen. Hinku pelikentille on kova koko joukkueen riveissä.

– Tunnelmat on aika odottavat ja innokkaat, jokainen haluaa jo päästä pelaamaan. Päästään kotikentälle, hieno vastustaja, hieno perjantai-ilta ja varmasti tulee paljon väkeä, Virta tunnelmoi.

 

Toisin kuin ensimmäisessä harjoitusottelussaan Kärppiä vastaan, KalPa lähtee illan otteluun lähes parhaalla kokoonpanollaan. Pienten vaivojen vuoksi sivussa ovat Kasperi Kapanen, Joonas Lyytinen, Juuso Riikola ja Mikael Ruohomaa.

Kapasen piti alun perin esiintyä KalPan paidassa Savon Sanomat -turnauksessa sekä elokuun CHL-peleissä, mutta nyt miehen arvioidaan olevan pelikuntoinen vasta syyskuun puolivälissä. Tuolloin hänen on jo määrä olla Yhdysvalloissa Pittsburgh Penguinsin tulokasleirillä.

 

Virta on istuttanut ykkösnyrkkiinsä Jukka Voutilaisen laidoille viime kevään KHL-finalistit, Michal Birnerin ja Tomas Kubalikin. Valmistautuminen tulevaan kauteen on sujunut suunnitelmien mukaan.

– Olemme ihan aikataulussa, ei ole mitään valittamista sen suhteen. Joukkueessa on hyvä työmoraali ja olemme tehneet paljon hommia. Tietenkin pienet vammat aina vähän vaivaa, olisi kiva, jos kaikki pääsisivät aina osallistumaan. Mutta se kuuluu tähän sporttiin, Virta toteaa.

 

KalPan miehistö on muuttunut melkoisesti siitä, kun Virta oli edellisen kerran joukkueen peräsimessä kaudella 2010–2011. Samaisesta miehistöstä KalPan nykyjoukkueessa pelaavat Jussi Timonen, Jaakko Rissanen, Toni Hyvärinen ja Jyri Junnila. Lisäksi Virta on valmentanut Michal Birneriä ollessaan TPS:n luotsina.

– Pelaajat tulevat totta kai tutummaksi koko ajan, mutta onhan se selvää, että stressitilanteet ja pelit näyttävät sitten vähän enemmän. Nyt on tärkeää päästä pelaamaan, jotta saadaan kokemusta ja tutustutaan paremmin, valmentaja alleviivaa.

KalPa–HIFK Data Group Areenalla tänään kello 19.30 alkaen. Lauantaina KalPa pelaa iltaottelun joko Ilvestä tai SaiPaa vastaan kello 18 alkaen.

KalPan kentälliset

1. kenttä: Michal Birner–Jukka Voutilainen–Tomas Kubalik; Jussi Timonen–Miika Koivisto

2. kenttä: Janne Keränen–Jaakko Rissanen– Mikko Nuutinen; Antti Halonen–Mikko Jokela

3. kenttä: Janne Kolehmainen–Arttu Ilomäki–Toni Hyvärinen; Mikael Seppälä–Tero Konttinen

4. kenttä: Sami Mutanen–Saku Kinnunen–Joona Harjama

Maalivahdit: Eero Kilpeläinen; Samu Perhonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kasperi Kapanen ei pelaa KalPassa elokuussa