Isä ja poika Kapanen vaihteeksi samassa ketjussa

KalPa saa torstaina jääkiekon SM-liigassa vieraakseen Lahden Pelicansin. Ottelu alkaa Trust Kapital Areenalla klo 18.30.

Asetelma

Pelicans saapuu Kuopioon niskassaan viisi peräkkäistä häviötä. Tappioputki on pussinokkien kauden pisin. Alkukausi meni kuitenkin niin soljuvasti, että joukkue on pysynyt yhä tukevasti sarjan keskikastissa.

Maalilinko Radek Smolenakin kauppaaminen KHL-jäille kesken syksyn lennon leikkasi ison osan lahtelaisten viimeistelypotentiaalista. Tilalle tullut konkari Pavel Rosa taitaa kyllä hänkin viimeistelyn jalon taidon. Rosa on liigakartalla tuttu mies aiemmin HPK:n, Jokereitten ja Kärppien riveistä.

Liigan kokeneimman valmentajan Hannu Aravirran poppoolta ei kauden alla paljon odotettu, mutta joukkue on pelannut parhaimmillaan pirteää jääkiekkoa. Aravirta ei jatka ensi kaudella Pelicansin peräsimessä. Vaativiin saappaisiin astuu Tomi Lämsä, joka saa antaa sijaa Jokereissa Erkka Westerlundille.

Edellisviikolla kaksi kotipeliään voittaneet kuopiolaiset ovat hävinneet kaksi vierasvääntöä peräkkäin. Nyt edessä on kahden kotipelin jakso. Lahtelaisten vierailun jälkeen Niiralassa nähdään lauantaina HIFK.

KalPa ja Pelicans ovat kohdanneet toisensa kuluvalla kaudella kahdesti.

Lokakuun lopun pelit peräkkäisinä päivinä olivat ympäripyöreitä. Pelicans voitti Kuopiossa 1–3 ja KalPa Lahdessa 1–2.

Ratkaisu

KalPa kaipaa ratkaisijoita Jukka Voutilaisen ykkösnyrkin ulkopuoleltakin. Katse kääntyy uusittuun kakkoskenttään, jossa isä ja poika – Sami ja Kasperi Kapanen – viilettävät Joonas Riekkisen laidoilla.

Tulosennuste

Yhtä tiukkaan kuin lokakuussakin. Maalin marginaalissa mennään: 2–1, 1–2, 3–2, 2–3.

Avainpelaajat

Kotijoukkueesta Voutilaisen viisikko. Pelicansin ykkönen (Timo PärssinenTyler RedenbachJesse Niinimäki).

KalPan kentälliset torstaina

Maalissa Pekka Tuokkola, varalla Henri Kiviaho.

Janne Kolehmainen–Jukka Voutilainen–Kalle Kerman; Jussi Timonen–Marko Kauppinen.

Sami Kapanen–Joonas Riekkinen–Kasperi Kapanen; Adam Masuhr–Miika Koivisto.

Petri Lammassaari–Arttu Ilomäki–Artturi Lehkonen; Jeffrey Foss–Juuso Riikola.

Tomi Körkkö–Saku Kinnunen–Antti Halonen.