Jääkiekkoliitto palkkaa taitovalmentajia lapsille

Jääkiekkoliitto käyttää merkittävän osan viime vuoden MM-kotikisojen tuotosta 25 päätoimisen lasten taitovalmentajan palkkaamiseen yhdessä seurojen kanssa. Taitovalmentajat sijoittuvat 25 seuraan 22 paikkakunnalla, joista eteläisin on Helsinki ja pohjoisin Rovaniemi.

Taitovalmennuksen piiriin pääsee suurin osa suomalaisista E- ja D-ikäluokkien 10-14-vuotiaista lapsista. Seurat ovat valinneet omat valmentajansa yhteistyössä Jääkiekkoliiton kanssa. Taitovalmentajaprojektiin liittyvä koulutus alkaa jo huhtikuussa ja varsinainen työ seuroissa käynnistyy syksyllä.

Yksi valituista valmentajista on ex-jääkiekkoilija ja maailmanmestari Mika Nieminen. Hänet muistetaan pelaajana varsinaisena mailataiturina, mutta nyt varsinkaan valmentajatietoutta koonneena hän ei hahmota asioita tiukan kapeakatseisesti.

- Taito on paljon muutakin kuin mailalla temppujen tekemistä. Näen, että luistelu, taklaaminen ja syöttäminen sekä niin edelleen ovat taitoa. Kun nämä kaikki saadaan nivoutumaan yhteen ja tuotua peliin mukaan niin se sana taito on olemassa, Nieminen linjaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.