JYP-kasvatti Harri Pesoselta raaka arvio puolivälierästä: "Ruotsi oli asennevammainen"

Leijonien paras ketju läpi MM-turnauksen on ollut Sakari Mannisen (1+3) johtama kolmikko, jossa laidoilla häärivät Kaapo Kakko (0+0) ja Harri Pesonen (0+2). Näin oli myös sensaatiomaisessa puolivälierässä Ruotsia vastaan.

Lue myös: "Ei tule vastaanottokomiteaa Arlandaan. On vain suuri tyhjyys" –  Ruotsissa äimistellään Leijonien sensaatiovoittoa Tre Kronorista
 

Manninen oli jäällä jokaisen leijonamaalin aikana, Pesonen ja Kakko neljän.

– Aika maukas, kuvasi Pesonen 5-4 -jatkoaikavoittoa.

– Onhan niitä upeita hetkiä ollut, mutta ensikertalaisena aika jännä fiilis. Varmasti jää mieleen ja kun vielä Ruotsi pystytään kaatamaan, niin eihän tämän parempaa voi olla, hän herutteli.

Pesonen löysi leijonien voittoon selvät syyt.

– Kyllä me tiedettiin, mitkä niiden heikkoudet on. Eivät tykkää puolustaa eivätkä halua puolustaa. Näytti vähän siltä, että Ruotsi oli jopa vähän asennevammainen puolustamisen osalta, Pesonen pamautti.

– Ja me oltiin ihan pirun hyviä hyökkäysalueella. Meidän ketju oli tänään ihan ytimessä. Oltiin siellä, missä tapahtuu, hän lisäsi.

Lue myös: Kolumni: Jörö-Jukka ja pelitapakeisarit – Leijonien ihme ansaitsee kaiken hehkutuksen ja asettuu perspektiiviin
 

Ruotsilla oli Slovakiassa jalkeilla tällä kaudella NHL:ssa yhteensä 250 maalia tehnyt nippu. Siitä huolimatta käteen jäi vain luu. Tähtitarha ei hitsautunut siinä määrin joukkueeksi kuin Tre Kronor kahtena edelliskeväänä, kun se huuhtoi kultaa.

– Ei riitä pelkkä status, ei nimet eikä skillssit. Jos ei ole sydän mukana, on helvetin vaikea voittaa, Pesonen tuumasi.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

"Löikö Mörkö sisään?" – Katso vielä Ruotsi-kaadon huippuhetket ja Mertarannan hehkutukset videolta

Kapteeni Mörkö kaivoi aloituksen ja iski tasoituksen – "Tehtiin se, mitä yritettiin"

Kolumni: Jörö-Jukka ja pelitapakeisarit – Leijonien ihme ansaitsee kaiken hehkutuksen ja asettuu perspektiiviin

IIHF-ranking ei helly Leijonien taistelusta – Suomi semifinalisteista viimeisenä

"Ei tule vastaanottokomiteaa Arlandaan. On vain suuri tyhjyys" –  Ruotsissa äimistellään Leijonien sensaatiovoittoa Tre Kronorista

Sensaatio! Leijonat alisti kymmenien miljoonien tähtisikermää - "Ei ne pystyneet pelaamaan"