JYP menetti viiden maalin johtonsa uskomattomalla tavalla - video

Helsingin IFK teki huikean nousun Jyväskylässä Liigan puolivälierien viidennessä ottelussa. HIFK oli avauserässä tappiolla jo 0–5 ja vielä toisessa erässä 2–6, mutta kampesi väkisin tasoihin ja lopulta voittoon jatkoerässä.

Voittonsa myötä HIFK nousi ottelusarjassa johtoon voitoin 3–2. Ottelusarja jatkuu jo torstaina Helsingissä.

– JYPin lataus oli ihan eri tasoa kuin meidän. Heidän avausmaali sai meidät kokovartalokipsiin. Sitten annettiin ihan liian helppoja maaleja. Saatiin kuitenkin pari maalia avauserän loppuun ja toivo nousi. Joukkueen sitkeys oli kovaa luokkaa, HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin ylisti.

 HIFK:n maalitykkinä hääri jo varsinaisella peliajalla hattutempun iskenyt ruotsalaishyökkääjä Patrik Carlsson. Lopulta Carlsson niittasi myös voittomaalin vain 14 sekuntia ennen ensimmäisen jatkoajan päätöstä. Ruotsalainen nakutti pelissä pisteet 4+1.

– Alku oli todella karmea. Tuntui, että kaikki oli meitä vastaan. Päätimme kuitenkin pysyä omassa pelisuunnitelmassa ja ottaa vaihto kerrallaan. Se todella maksoi tänään ison hinnan, Carlsson totesi.

– Toki pisteitä oli kiva tehdä, mutta ei sillä ole väliä, kuka ne maalit tekee. Vain voitot ratkaisevat lopulta. Nyt meillä on paikka ratkaista tämä sarja kotikentällä. Tässä sarjassa on vain keskityttävä jokaiseen vaihtoon kerrallaan. Sen me teimme tänään ja siitä pitää jatkaa huomenna, Carlsson suunnitteli.