JYP voitti niukasti Kuopiossa

KalPan ja JYPin kolmas välieräottelu ratkesi jo ottelun kolmannella minuutilla tulleeseen JYPin tekemään maaliin. Muita täysosumia ei pelissä nähty, ja JYP voitti ottelun 0–1 (0–1, 0–0, 0–0). Katso Sami Mutasen haastattelu täältä.

Neljästä voitosta ratkeavassa sarjassa on tilanne nyt 2–1 KalPalle, ja seuraava koitos käydään Jyväskylässä maanantaina.

Ensimmäinen erä

KalPan maalivahti Eero Kilpeläisen 202 minuuttia 34 sekuntia kestänyt nollaputki päättyi ajassa 3.01, kun Antti Löfman siirsi maalin edusruuhkasta kiekon Kilpeläisen taakse.

Syötön maaliin antoi siniviivalta laukonut Jani Tuppurainen.

Vaikka JYP oli hieman niskan päällä koko erän ajan, oli KalPallakin omat tilaisuutensa. Vajaan yhdeksän minuutin kohdalla Matias Myttynen rynnisti voimalla maalille, ja hänen laukauksensa reboundista Mikko Nuutinen laukoi JYP-maalin tolppaan.

Viimeisellä minuutilla Balasz Sebok oli lähes tyhjän maalin edessä, mutta onnistui nostamaan kiekon maalin yli.

Kummallakin joukkueella oli erän aikana yksi kaksiminuuttinen jäähy. Edellisillan JYP-harhailuja ylivoiman aikana ei nyt nähty.

Toinen erä

Toinen erä oli maaliton.

Tilastomerkintöjä erään tuli kolme: JYP otti kaksi kahden minuutin jäähyä, KalPa sai yhden kakkosen väärästä vaihdosta.

Erä oli tasainen myös torjuntojen määrässä – Kilpeläinen torjui yhdeksän kertaa, JYPin maalilla Jussi Olkinuora kymmenen.

KalPan paras maalipaikka tuli Matias Myttyselle, joka pääsi Mikko Nuutisen laukauksen reboundista yrittämään maalin tekoa, mutta JYPin Joonas Nättinen sitoi Myttysen tehokkaasti, eikä maalia syntynyt.

Erän viimeisillä sekunneilla Tommi Jokinen kaivoi kiekon hyökkäyspään nurkasta ja lähti väkivahvasti etenemään kohti maalia. Mikko Kuukka joutui käyttämään sääntöjen vastaisia keinoja kalpalaisen pysäyttämiseen, ja näin KalPa pääsee aloittamaan kolmannen erän ylivoimalla.

Kolmas erä

Erän alun ylivoimassa KalPan Juuso Riikola laukoi pari kertaa napakasti, mutta hyvästä pyörityksestä huolimatta sen vaarallisempaa kuopiolaiset eivät saaneet aikaan.

KalPalle tarjottiin vielä tasoitusmahdollisuutta erän lopulla, kun Janne Kolehmainen kaatoi Santeri Lukan jäähyn arvoisesti.

Viidellä neljää vastaan ja viimeiset hetket kuudella kenttäpelaajalla viittä vastaan pelannut KalPa ei kuitenkaan saanut tehtyä tasoitusta, ja jyväskyläläisten juhlat täydessä Kuopion hallissa olivat valmiit alkamaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Michel Miklikin tyly taklaus ei tuottane pelikieltoa – Näin vastaa KalPa

KalPan saa tuekseen täyden tuvan