Jaakko Rissasen KHL-kausi on ohi – Pistelingon saaminen loppukaudeksi Kuopioon on silti tekemätön yhtälö

Moni savolainen jääkiekonystävä saattoi kohottaa viikonloppuna kulmakarvojaan huomattuaan, että KalPassa viime kaudella tehopisteitä nakuttaneen Jaakko Rissasen pelit päättyivät KHL:ssä.

Rissasen edustama Kunlun Red Star pelasi jo viikonloppuna runkosarjan viimeisen ottelunsa, eikä kiinalaisjoukkueella ole asiaa KHL:n pudotuspeleihin. Rissasen sopimus seuran kanssa päättyy tähän kauteen.

Keskushyökkääjän paluusta Kuopioon on huhuttu pitkin kautta ja KalPakin on myöntänyt olevansa kiinnostunut kasvatistaan.

Siirron tiellä on kuitenkin taloudellinen este. Vaikka Kunlunin pelit päättyivät jo tammikuussa, on seura palkanmaksuvelvollinen huhtikuun loppuun saakka. Kunlunilla tuskin olisi erityisiä intohimoja tarkoituksellisesti estää Rissasen siirtyminen loppukaudeksi esimerkiksi KalPaan. Palkanmaksu pelaajalle katkeaisi kuitenkin välittömästi tämän jälkeen.

Vastaavia rahoja KalPan on puolestaan hyvin vaikea lyödä tiskiin. KalPa ei yksinkertaisesti pysty maksamaan sellaisia summia, mitä Rissanen nettoaa loppukauden osalta Kiinassa.

– Se on meidän rahoilla tekemätön yhtälö. Olen toki sanonut Jaskalle, että on yhteyksissä, jos siellä jostain syystä asiat muuttuisi, KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman selvittää.

Suomeksi sanottuna pelaaja siis tienaa enemmän "tekemättä mitään", kuin siirtymällä loppukaudeksi toiseen joukkueeseen, ellei seuralla ole iskeä isoa rahaa tiskiin.

Tilanne on sama esimerkiksi Matias Myttysen kanssa. Myttysen edustaman Vitjazin kausi päättyy runkosarjaan 27. helmikuuta, mutta palkka juoksee vielä siitä eteenpäin.

– On vähän vaikea motivoida pelaajaa sillä tavalla, että "menetä vähän rahaa ja tule meille pelaamaan". Myyntipuheet ovat siinä vaiheessa vähän hankalia, Saksman myöntää.

Näyttääkin siltä, että ellei loukkaantumisia tapahdu, KalPa jatkaa nykyisellä miehistöllään kauden loppuun saakka. Ketä tahansa Savon sydämeen ei edes haluta. Mikäli ympäristö ja joukkueen pelitapa eivät ole pelaajalle tuttuja, loppukausi on lyhyt aika yrittää sisäänajaa uusia miehiä. Pahimmassa tapauksessa seura menettää vain rahaa ja joukkueen peli menee huonompaan suuntaan.

– Ei me hirveän innokkaita olla sellaisesta, Saksmankin toteaa.

Pelaajien siirtojen takaraja on Liigassa helmikuun loppu. Aiemmilla kausilla siirtoikkuna on sulkeutunut 15. helmikuuta. Tälle kaudelle siirtorajaa venytettiin sillä perusteella, että joku joukkue voi menettää riveistään olympialaisissa esiintyvän pelaajan loukkaantumisen seurauksena.

Jaakko Rissasen KHL-matka: "Potkut voivat tulla milloin vain"