Janne Laakkonen sivussa KalPan kokoonpanosta

KalPa joutuu lähtemään tiistai-iltana Ilveksen kaatoon ilman kesän ykköshankintaansa Janne Laakkosta.

- Näin se. "Lakulla" on vaivoja ja kentälliset on laadittu sillä ajatuksella ettei hän pelaa, KalPan valmentaja Pekka Virta vahvistaa.

Ilvestä veikattiin ennen SM-liigan alkua sarjan heittopussiksi, mutta nuori joukkue ei ole antautunut sille kaavailtuun rooliin.

- Tässä sarjassa ei ole helppoja otteluja. Ilves näytti sen kaatamalla Jokerit edellisellä kierroksella, Virta muistuttaa.

Ilves on toki sarjassa toiseksi viimeisenä, mutta eroa esimerkiksi KalPaan on vain kaksi pistettä.

KalPa on sarjassa sijalla kymmenen.

- Kuopiossa on ehkä suhtauduttu turhankin dramaattisesti joihinkin tappioihimme. Jos meillä olisi yksi voitto enemmän, olisimme aikataulussamme eli ei tässä suurta hätää ole. Meille tuli uusia miehiä joukkueeseen ja vie aikansa ennen kuin he omaksuvat pelitapamme. Ja niin päin me sen teemme, että uudet pelaajat opettelevat tapamme eli emme aio tehdä mullistavia muutoksia pelitapaamme. Viimeisten vuosien aikana on nähty, että pelitapamme tuottaa tulosta, kun palaset ovat kohdallaan. Jossain vaiheessa homma alkaa toimimaan tälläkin kaudella, sellainen on ainakin ajatuksemme, Virta selvittää.

Virta odottaa, että etenkin joukkueen eturivin pelaajat saisivat murrettua henkiset lukkonsa.

- Luovat hyökkääjämme ovat olleet kipsissä. Taustan miehistä Tommi Jokinen ja Toni Hyvärinen pelaavat elämänsä kautta, mutta se ei riitä. Kärkihyökkääjiemme pitää saada hiljalleen tehot kohdalleen, Virta viittaa muun muassa Tuomas Kiiskisen ja Sakari Salmisen panokseen.

KalPa-Ilves, jääkiekon SM-liigan ottelu Niiralan jäähallissa kello 18.30.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.