Jokerit taipui Vitjazille voittolaukauksilla

Jokerit koki synkän tappion KHL-jääkiekkoliigassa, kun Vitjaz peittosi sen Helsingissä 4–3 voittomaalikilpailulla. Yllätyshäviön lisäksi kotijoukkueen iltaa tummensi kapteeni Peter Reginin loukkaantuminen, jossa sentteri sai kaaduttuaan osuman päähänsä vastustajan luistimesta. Tanskalainen on Jokerien tärkein kenttäpelaaja ja pistehai (2+11) sekä taitava ja esimerkillinen taistelija.

– Ei harmainta aavistusta. Ei pystynyt pelaamaan, Jokerien valmentaja Jukka Jalonen paljasti tietämättömyytensä Reginin vammasta.

Sysimustaa illan loppusaldoa ennen Jokerien tiistai oli toivoa täynnä. Etenkin, kun jo neljässä perättäisessä ottelussa viimeistelyyn yltänyt tähtihyökkääjä Jesse Joensuu iski 1–0-johdon heti neljännellä minuutilla Vitjazin torjujan Harri Säterin taakse.

Avauserän viimeisellä minuutilla Reginin loukkaannuttua peli kääntyikin kuin lopun aluksi, sillä heti toisen erän kärkeen Vitjaz oli jo maalin karussa. Sen johto meinasi kasvaakin nopeasti osumalla tai kahdella, mutta Jokerien maalivahti Riku Helenius teki patjallaan loistopelastukset niin Miro Aaltosen kuin Maksim Afinogenovin lähilaukauksiin.

– Oli aika vaihteleva ottelu. Toinen erä oli aika katastrofi, olimme kyllä ihan koomassa. Kolmas hyvä, saatiin tasoitus ja oltiin jopa tehdä voittomaali, Jalonen pohti.

 

Tuleeko uni vai tappioita

 

Vitjaz-kamppailu voi hyvinkin muodostua Jokerien kauden kulminaatiopisteeksi. Venäläisjoukkue oli Jokerien takana tavoittelemassa nousua lohkonsa kahdeksan sakkiin eli pudotuspelinippuun.

– Paljon on parannettavaa. Siirrämme vastuuta, Jokerien Joensuu tunnusti.

Hätäisesti pelikalenteria tiiraten Jokerit voi nyt retkahtaa jopa neljän tappion putkeen, kun sillä on seuraavaksi vastassa kolme sitä selvästi paremmin kauden aloittanutta ryhmää. Keskiviikkona helsinkiläisten taidot puntaroi Moskovan Dinamo, sitten Jokerit siirtyy vieraskaukaloihin kohdaten SKA:n ja TsSKA:n.

– Asetelmasta voi kertoa sen, että kun näin teidän tulevan tekemään haastattelua, niin toivon, että tämä on lyhyt. Että pääsee palauttelemaan ja kotiin nukkumaan. Toivottavasti uni tulee, se on seuraava haaste, Joensuu velmuili.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.