Juhlakirja 80-vuotiaasta seurasta ilmestyy syksyllä

Vuonna 1929 perustettu KalPa viettää parhaillaan juhlavuotta. 80-vuotiaan KalPan juhlavuosi näkyy muun muassa liigajoukkueen pelipaidan etumuksessa, johon tulee vanha retrologo aiemman kilpitunnuksen tilalle.

Syksyllä KalPasta julkaistaan seuran historian ensimmäinen juhlakirja. Sen kirjoittavat Savon Sanomien urheilutoimittaja Jouni Huttunen ja toimittaja Mikael Juntunen. Juhlaottelu KalPalla on 20. marraskuuta Jokereita vastaan.

- Tuolloin ohjelma hallilla alkaa jo kello 17.30 ja itse liigapeli kello 19.30. Liput maksavat normaalia enemmän, mutta myös nähtävää on enemmän, valottaa KalPan markkinointipäällikkö Paula Seppänen.

KalPan perustamispaikkakunta on luovutetun Karjalan alueella Sortavalassa. Silloin seuran nimi oli Sortavalan Palloseura lajeinaan jääpallo, pesäpallo ja jalkapallo.

Sortavalan Palloseura muutti jatkosodan vuoksi Kuopioon 1945. Seuraavana vuonna seura muutti nimekseen paikkakunnan vaihdoksen vuoksi Kalevan Pallo, joka pelasi ensimmäisen jääkiekko-ottelunsa Kuopiossa vuonna 1947.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KalPan pelitapa pysyy ennallaan

KalPa myynyt liki 1400 kausikorttia