Jukurit kaatoi JYPin, KooKoo murskasi Tapparan

Jääkiekkoliigan keskiviikkoillan neljässä ottelussa riemuitsivat kotikannattajat muualla paitsi Jyväskylässä. Kouvolassa KooKoo möyhensi Tapparan peräti 8–3, Lappeenrannassa SaiPa voitti Ilveksen 4–1 ja otti liigan kärkipaikan, ja Hämeenlinnassa HPK selvitti Ässät 4–2. Ainoan vierasvoiton otti Jukurit peittoamalla JYPin 4–1.

KooKoon maalijuhlassa Malte Strömwall keräsi tehot 2+2 ja Tapparan maalivahdeille kirjattiin vain 13 torjuntaa. Miikka Pitkänen (1+2) ja Miro Keskitalo (0+3) lihottivat myös pistesaldoaan mukavasti. KooKoon Juha-Pekka Haataja puolestaan tehoili 1+1 ja rikkoi urallaan 500 liigapisteen rajan (227+274). Haataja, 35, kirjasi liigassa avauspisteensä jo kaudella 2001–2002.

KooKoolle voitto oli kauden ensimmäinen, ja se on neljässä pisteessä kolmen pelin jälkeen. Maaleja KooKoo on tehnyt 16 ja päästänyt yhtä paljon, joten tuuletuksia kouvolalaisten peleissä on ainakin riittänyt kauden varhaisvaiheisiin. Tappara puolestaan on kolmen pelin jälkeen voitoitta, ainoa piste on HPK:lle kärsitystä voittomaalikisatappiosta.

SaiPa sen sijaan on ottanut kaksi kolmen pisteen voittoa ja yhden kahden pinnan onnistumisen. Ilvestä vastaan joukkue karkasi avauserässä 2–0-johtoon eikä päästänyt vieraita enää rinnalle. Kalle Maalahti keräsi kolme maalisyöttöä, ja SaiPa-vahti Frans Tuohimaa pysäytti 23 laukausta.

Tapparan kauden avauksessa kaatanut Ilves on hävinnyt sen jälkeen kahdesti.

HPK on napannut kolmesta pelistä kuusi pistettä. Illan Ässä-kohtaamisessa se teki kaksi ensimmäisen viiden minuutin aikana ja piti etumatkansa loppusummeriin saakka. Robert Leino oli HPK-rohmu kolmella syöttöpisteellä. Ässillä on kolmesta ottelusta kaksi pistettä.

Jukurit on sekin kuudessa pisteessä, kotonaan taipunut JYP neljässä. Jukurit harppasi 3–0-johtoon 13 minuutissa Henri Nikkasen, Teemu Henritiuksen ja Teemu Suhosen maaleilla. Suhonen teki vielä päätöserässä yhden.

Liiga jatkuu torstaina, kun HIFK isännöi HPK:ta ja TPS KooKoota.