Kärpät oli parempi kärkikamppailussa, Tapparan voittoputki poikki

Kotimaisessa jääkiekkoliigassa pelattiin tiistaina kärkikamppailu, kun sarjajohtaja Kärpät kohtasi Oulussa sarjataulukon kakkosjoukkue Tapparan. Lopulta Kärpät päihitti puolustavan mestarijoukkueen Tapparan 3–1. Kotijoukkue Kärpille maaleja tekivät Julius Junttila, Nicklas Lasu ja Tapparan tyhjään pömpeliin Mikael Ruohomaa.

Kärpille voitto oli jo seitsemäs peräjälkeen. Kotikaukalossa Kärpät on voittanut peräti 12 kertaa peräkkäin.

Tappara oli ennen tiistaita voittanut kymmenen ottelua peräkkäin. Tamperelaisseuran nettisivujen mukaan yhdestoista perättäinen voitto olisi ollut Tapparan seuraennätys, mutta se jäi siis kirvespaitojen kannattajien haaveeksi.

Kärpät on yhä sarjataulukon kärjessä. Tappara piti häviöstään huolimatta kakkospaikkansa.

Ässät voitti Lappeenrannassa SaiPan 3–1. Tappio oli SaiPalle jo kolmas peräjälkeen.

Ässien lupaavalle Jesperi Kotkaniemelle kirjattiin tiistaina 1+1 tehopistettä.

 

Ilveksellä yhä ankeaa

Sport nujersi kotikaukalossaan Pelicansin maalirikkaissa karkeloissa 7–5. Ennen tiistaita Sport oli hävinnyt kolme ottelua peräkkäin. Pelicansille tappio puolestaan oli neljäs peräjälkeen.

Vaasassa ei maalien kanssa aikailtu, sillä ottelu oli jo 33 sekunnin pelaamisen jälkeen 1–1. Maalintekijöinä olivat Sportin Joel Kiviranta ja Pelicansin Casimir Jürgens.

Lopulta Kiviranta viimeisteli hattutempun eli kolme maalia. Sportin Aleksi Ainali puolestaan nakutteli 1+4=5 tehopistettä. Pelicansin Iikka Kangasniemelle kirjattiin 2+1=3 tehopistettä.   

Vaisusti viime peleissä pelanneet TPS ja Ilves kohtasivat Turussa. Lopulta TPS kukisti Ilveksen 4–1. Ilves on hävinnyt nyt kuusi peliä perättäin.

Ilkka Pikkarainen oli syötöillään juonimassa kolmea TPS:n maalia. Oskari Siiki iski TPS-paidassa kaksi maalia.

Jääkiekkoliiga jatkuu torstaina, jolloin pelataan ottelut HPK–HIFK ja KooKoo–KalPa.