Kärppien Ruohomaa taituroi ulkoilmapelin ratkaisun jatkoajalla

Sarjakärki Kärpät nappasi Helsingin Kaisaniemen ulkojään ottelusta 4–3-jatkoaikavoiton, kun keskushyökkääjä Mikael Ruohomaa taiteli illan toisensa 62. minuutilla komealla soololla.

– Tuli pieni rako vastustajan puolustajaan ja ajattelin huijata sitä, onnistuin legendaarisessa jalkakynässä. Yritin uittaa puikoista, mutta vasta reboundista (paluukiekosta) meni sisään, ottelun ykköstähti Ruohomaa kuvasi.

Kärpät johti 3–0, mutta HIFK:n legendoihin kuuluva Heikki Riihiranta ennakoi kotijoukkueen kirin. Niin kävikin kuin käsikirjoitettuna, sillä Patrik Carlssonin ja Oliwer Kasken osumilla tilanne oli 2–3. Katsomo repesi isoon huutoon, kun Erik Thorell viimeisteli ajassa 59.00 tilanteeksi 3–3.

– Itselläni HIFK-vuosia on koossa 50. Aina kun HIFK pelaa, se sytyttää. Tämä peli ulkona tuo mieleen omat junioriajat ja jopa mestaruussarjapelit, Riihiranta muisteli.

Tapahtumaa kunnioitti myös presidentti Sauli Niinistö. HIFK muisti Niinistöä lahjalla, sillä pienet luistimet ja rightin puolinen jääkiekkomaila matkasivat Tamminiemeen.

– Pelaan itsekin rightia, Niinistö hauskuutti kuulijoita.

 

Ei talous vaan tunnelma edellä

 

HIFK selvisi sekin voittajaksi, vaikka Kärpät vei mittelöstä piste-enemmistön. Ulkoilmaottelun järjestäminen laittoi seuran lujille, mutta tapahtuma onnistui.

– Pitkään tätä suunniteltiin. Vaati aivan valtavan määrän aikaa ja töitä organisaatioltamme. Tänä iltana huomasi, että kaikki on ollut sen arvoista, HIFK:n toimitusjohtaja Jukka Valtanen kommentoi.

Jokerien ja Pietarin SKA:n lauantainen pelattu KHL-ottelu kokosi Kaisaniemen tilapäiskatsomoon lähes 18 000 katsojaa. Osa yleisöstä ei kuitenkaan ehtinyt paikoilleen tungoksen takia, ja HIFK rajasi maksimikapasiteetiksi 16 000 silmäparia. Ottelu oli loppuunmyyty.

– Tämä oli mahtava tapahtuma, yhteisöllisyys ja ääni, mitä etelän ja pohjoisen kannattajat sulassa sovussa saivat aikaan, HIFK:n Valtanen kehui.

– Emme edes ajattele tässä vaiheessa (talous-)numeroita. On sovittu porukan kanssa alkuviikosta, että teemme mahdollisimman hienot bileet, juhlitaan ja nautitaan HIFK-perheen kanssa, lasketaan ne rahat sitten myöhemmin, Valtanen jatkoi.