Kärsivällisyys oli leijonien ase Kaapo-show'ssa - "Päätin sitten kokeilla tuollaista"

Jatkoajalla kärsityn Yhdysvallat-tappion ja kahden välipäivän jälkeen leijonat palasi taas voittokantaan Kosicessa. Suomi poimi tahtipuikon oikeastaan heti kättelyssä, mutta toisen erän alussa nähtiin klassinen jos et tee niin kaveri tekee -tilanne.

Morten Madsen lusikoi maalin eteen pyörimään jääneen kiekon ohi Kevin Lankisen, kun Niko Mikkolan maila haroi purkutilanteessa tyhjää.

Mutta kun hätä on suurin, on Kaapo lähellä. Mikko Lehtonen tarjosi kiekon vauhtiin Kaapo Kakolle ja näiden kisojen ilmiö numero yksi veivasi aivan käsittämättömän soolomaalin uittaen kiekon häkkiin lopulta maalilinjan takaa.

Se avasi hiljalleen leijonien padot. Kentän pienin mies Sakari Manninen rusikoi maalin edestä 2-1 reilun 34 minuutin jälkeen ja Harri Pesonen tippasi lavan kärjellä Kakon viivakudista 3-1 päätöserän puolivälissä.

Tämä riitti.

- Oltiin kärsivällisiä ja ansaittiin sitä kautta voitto. Alkukin oli jo hyvä, mutta ei saatu maalia tehtyä. Mutta sehän riittää, kun tekee niitä tunnin aikana enemmän kuin vastustaja, päävalmentaja Jukka Jalonen summasi.

- Henkisesti oltiin siinä tilassa, että tappioasemassakin tiedettiin, että kyllä ne paikat sieltä tulevat.

Pesonen rikkoi "sopimuksen"

Vaikka Kakon maali sai jälleen katsojat haukkomaan henkeään, ei Jalonen lähtenyt ylenpalttisesti nuorukaista hehkuttamaan.

- Pari hyvää välähdystä nähtiin taas tänään Kaapolta, Jalonen tuumasi.

Kakko itse totesi, että maali oli täysin harkittu ja suunniteltu.

- Näin, että veskari (Sebastian Dahm) tulee vastaan. Ihan turha siitä olisi ollut laukoa, se olisi ollut helppo ottaa. Päätin sitten kokeilla tuollaista, Kakko selvitti.

3-1 -maalin ohjannut Harri Pesonen näki Tanskan penkin takana tuttuja miehiä, kun hänen seurajoukkuettaan luotsaavat päävalmentaja Heinz Ehlers ja apumies Rickard Franzen häärivät myös juuttien valmentajina.

Lue myös: Kolumni: Päiväni murmelina eli 200 vuorokautta jääkiekon MM-kisoissa
 

- Oltiin Ehlersin kanssa ennen peliä yhtä aikaa haastattelussa ja se yritti väittää, että on muka sovittu etten saa tehdä maalia. Taisin rikkoa sen sopimuksen, Pesonen veisteli.

"Sovittiin, että otetaan mulle lisämaali"

Mutta oliko seitinohut kosketus lavan kärkeen ilmiömäinen ohjaus vai ilmiömäinen syöttö Kakolta?

- Olihan se aika hellä kosketus. Ihan semmonen pieni, vähän veskarin maila liikahti. Kaapokaan ei heti tiennyt, että osuinko kiekkoon vai en, mutta sovittiin, että otetaan tästä mulle lisämaali, turnauksen toisen osumansa viimeistellyt Pesonen herutteli.

Jos maali olisi merkitty tähän mennessä 6+1 tehot keränneelle Kakolle, se olisi ollut nuorukaisen seitsemäs osuma Kosicessa. Sillä pääsee sivuamaan Patrik Laineen 18-vuotiaiden MM-kisaennätystä.

- Jätetään Kaapolle jotain seuraavaan peliinkin, Pesonen murjaisi.

null

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Näin syntyi Kaapo Kakon unelmamaali: "Näin, että vastustajan viisikko oli puhki"

Kaapo Kakko nöyryytti tanskalaisia "pikku kikalla" – katso huikea soolomaali vielä videolta

Manninen iski uransa ensimmäisen - "Ei se ole niin helppoa"

Kolumni: Päiväni murmelina eli 200 vuorokautta jääkiekon MM-kisoissa