KalPa aloitti Naisten Liigan väkevästi – Kärpät ja HIFK kaatuivat avausturnauksessa

KalPa selvitti puhtaasti myös Naisten Liigan toisen pelipäivän Lippumäen jäähallissa Kuopiossa sunnuntaina. Nyt kelpo peliä esittäneen savolaisjoukkueen pihteihin joutui nousijajoukkue Helsingin IFK. Lopputulos oli KalPan hyväksi 6–3 (5–0, 0–1, 1–2).

HIFK antoi tiukan vastuksen, mutta KalPan maalivahti Tiina Ranne pelasi ajoittain suorastaan loisteliaasti. Sen sijaan vastustajan maalissa Sanni Ahola oli jäässä ensimmäisen erän ja keltanutut tehtailivat luvattoman helposti viisi maalia, mikä itse asiassa ratkaisi pelin.

– Olen tyytyväinen viikonlopun kuuteen sarjapisteeseen. Itse pelissä on kuitenkin paljon kehitettävää. Toinen erä oli meiltä jälleen tahmea. Luovutimme otteen vastustajalle, ja se otti pelin hallintaansa. Oli meidän onni, että selvisimme vain yhdellä takaiskumaalilla, KalPan päävalmentaja Marjo Voutilainen analysoi.

KalPalta puuttui viikonlopun molemmista peleistä maajoukkuehyökkääjä Tanja Niskanen. Hän palannee loukkaantumisensa jälkeen joukkueeseen parin viikon kuluttua.

Maajoukkuetähden poissaolo ei kuitenkaan haitannut KalPan menoa ensimmäisessä erässä. Superkaksikko Matilda NilssonElisa Holopainen viihdytti yleisöä juonikkailla kuvioillaan. Ensiviulua soitteli parhaan pelaajan palkinnon pokannut Nilsson (2+4). Vikkelä Holopainen saalisti tehot 2+2.

Nilsson ja Holopainen tulevat aiheuttamaan vastustajilleen harmaita hiuksia pelikauden aikana. Vaikka nytkin kuviot olivat ajoittain upeita, jatkossa on lupa odottaa parempaa. Sen verran taitavista pelaajista on kysymys.

KalPan koko joukkueelle on annettava suuri kiitos taistelutahdosta. Vaikeina hetkinä kahden pelaajan alivoimatilanteissa joukkue taisteli uhrautuvasti naarasleijonan tavoin.

KalPalle tuomittiin pelissä kaksi rangaistuslaukausta. Sanni Ahola torjui upeasti molemmat.

– Meillä on kauden alussa käytäntö, että rangaistuslaukauksen ampuu rikottu pelaaja. Toki meillä on vaihtoehtoja esimerkiksi voittolaukauskilpailuun. Rankkien ampumista pitää treenata, Voutilainen sanoi.

Helsinkiläisille Voutilainen antoi tunnustusta.

– Se oli fyysisempi joukkue kuin Kärpät edellisenä päivänä. Joukkue on nuori, eikä se ehkä nouse mitalikamppailuun. Joukkueen tulevaisuus näyttää kuitenkin hyvältä. KalPa tavoittelee mitalia tällä pelikaudella.

HIFK:n naisliigajoukkueen johtaja ja tyttöjen junioripäällikkö Johanna Sandqvist on iloinen siitä, että HIFK Hockey Oy otti naisten liigajoukkueen siipiensä suojiin.

– Tällä on pelaajille taloudellisesti suuri merkitys. Pelaajat eivät saa palkkaa, mutta he eivät myöskään joudu pulittamaan pelaamisesta kuukausimaksua kuten kaikissa muissa liigajoukkueissa tapahtuu. Meidän tavoitteenamme on sijoittua kuuden parhaan joukkoon.

Joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta Liigan pelaajat maksavat omille seuroilleen noin 2 000 euroa kaudessa.

KalPan naisjoukkueen GM:n Jukka Koskisen mukaan emo-KalPa tukee Juniori-KalPaa, mutta vain pieni osa tuesta lankeaa naisjoukkueelle. KalPan nuorille pelaajille suunnattu Next Generation -projekti on iso apu. Sen piirissä on muun muassa maajoukkueen laitahyökkääjä Elisa Holopainen. Viime kevään MM-hopeajoukkueen pelaajille tuli hyvä henkilökohtainen rahapotti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Jääkiekko

KalPan kasvatti Kerman valittu uudistamaan Joensuun Kiekko-Poikia

KalPan hopeajoukkueen hyökkääjän ura jatkuu Slovakiassa

Taustayhtiöstä uutta potkua IPK:n Mestis-taipaleelle – Osakkailta kerättiin 150 000 euron potti

KalPan toinen tukihakemus tuotti tulosta: seuralle 100 000 euroa koronatukea

KalPan 90-vuotisjuhlakausi päättyi koronapandemian vuoksi tappiolliseen tulokseen

KalPan viime kauden yllätyspelaaja kertasi mennyttä vuottaan – "try outissa halusin syödä äijä äijältä sen pelipaikan itselleni"

Pohjois-Amerikan kentilläkin jo käynyt KalPa-kasvatti vahvistaa IPK:ta

Jääkiekkoseuran johtajalle 14 900 euron sakot liikenteessä toilailusta

Yli kentällisen verran pelaajia jää ilman sopimuksia KalPassa

Mestiksen tehohyökkääjä hakee kehitystä uralleen seuraavaksi IPK:sta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.