KalPa julkisti kaksi pelaajasopimusta: "Hyökkäyspäähän huutaa ehkä yhtä miestä"

Kuopiolainen KalPa julkisti keskiviikkona odotetut pelaajasopimukset yhdysvaltalaishyökkääjä Patrick Davisin ja SaPKossa viime kaudella kiekkoilleen hyökkääjä Mikko Nuutisen kanssa.

Savon Sanomat uutisoi Davisin ja Nuutisen siirtymisestä KalPaan jo kuukausi sitten. Davisin sopimus kattaa tulevan kauden, kun taas Nuutinen jatkaa KalPassa kevääseen 2017.

KalPan paketti ei ole vielä uusimman kaksikonkaan jälkeen kasassa, vaan haussa on vielä yksi pelaaja.

– Koko ajan katsotaan tilannetta. Hyökkäyspäähän huutaa ehkä yhtä miestä, mutta lähtökohtaisesti emme kiirehdi vaan katsomme rauhassa, KalPan urheilujohtaja Kimmo Kapanen selvittää.

Kapanen pitää mahdollisena, että ennen varsinaisen sopimuksen tekemistä KalPa testaa puuttuvaa pelaajaa try outin kautta.

– Sen verran rajallinen rahamäärä meillä on, että jonkunmuotoinen kompromissi siinä tehdään ja katsotaan millaisen roolin pelaajaa on tärkeintä hakea joukkueeseen, hän pyörittelee.

28-vuotias ja 188-senttinen Patrick Davis voitti viime keväänä Suomen mestaruuden Oulun Kärppien pelaajana. Sitä edellisen kauden hän pelasi lappeenrantalaisessa SaiPassa.

– Innolla liityn joukkueeseen, odotan kovasti uutta mahdollisuutta! Tykkään KalPan pelitavasta ja joukkue tulee olemaan myös ensi kaudella hyvä. KalPaa vastaan oli vaikea pelata, mutta sitä peliä oli hieno katsoa. Hienoa että pääsen nyt liittymään joukkueeseen ja saan pelata itse tuota peliä, Davis kertoo KalPan verkkosivuilla.

– Viime kaudella joka kerta kun pelasin Kuopiossa, yleisöä oli paljon, yleisö oli äänekäs ja se toi energiaa kotijoukkueelle. Tykkäsin tulla pelaamaan siihen tunnelmaan. Odotan innolla hyvää kannustusta ja odotan meiltä hyvää kautta. Haluan olla auttamassa KalPan jälleen top 6 joukkueeksi, hän jatkaa

Jo viime kauden alussa KalPan mukana ollut Mikko Nuutinen palasi kasvattajaseuraansa Savonlinnasta. Nuutinen on 24-vuotias hyökkääjä, joka saalisti SaPKossa viime kaudella 47 kamppailussa luvut 20+24=44.

– Erittäin, erittäin mielelläni palaan takaisin KalPa-paitaan. Vuosi sitten näin täällä mitä on päivittäinen kova työntekeminen ja mitä se vaatii saada sopimus tähän joukkueeseen. Se antoi vielä lisää treenimotivaatiota, potki eteenpäin ja oli iso osa sitä että pelasin Mestiksessä parhaan kauteni, Nuutinen kertoo.

– Kyllähän paluu tänne herättää paljon tunteita, on tosi hienoa päästä pelaamaan Liigaa. Se on itselle iso asia ja kunnia ja oman mausteensa siihen tuo vielä se että saa pelata oman kasvattajaseuran puolesta. Aina kun olen kaukalossa, en anna tuumaakaan periksi, jokaisen tilanteen pelaan aina loppuun asti, hän jatkaa.

KalPa avaa harjoituskautensa torstaina 6. elokuuta Iisalmessa pelattavalla ottelulla Oulun Kärppiä vastaan. Harjoitusottelut jatkuvat Kuopiossa 14.–15.8. pelattavassa Savon Sanomat -turnauksessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KalPa nappasi Kärpistä Suomen mestarin