KalPa hankki kokemusta puolustukseensa

Jääkiekon Liigassa kahdeksan ottelun tappioputkensa lauantaina JYPin kustannuksella päättänyt KalPa on hankkinut puolustukseensa hyvin liikkuvan 29-vuotiaan kiekollisen amerikkalaispuolustajan Cade Fairchildin, 29, loppukauden kestävällä sopimuksella.

Fairchild on urallaan pelannut NHL:ssä, KHL: ssä, SHL:ssä ja AHL:ssä. Tällä kaudella mies ehti pelata KHL-liigaa Riian Dynamon paidassa kuuden ottelun ajan tehoin 1+0.

Aiemmin mies on pelannut KHL:ssä Metallurg Novokuznetskin riveissä ja kaudella 2016–2017 Ruotsin SHL:ssä Rögle BK:ssa, jonka riveissä hän teki puolustajalle kovat pisteet 6+24=30.

Kaikkiaan Fairchildillä on vyöllään 119 KHL-ottelua tehoin 9+28=37 ja SHL:ssä miehen tehoiksi muodostui 70:ssä ottelussa 7+27=34.

Fairchild on lisäksi pelannut NHL:ssa St. Louis Bluesin paidassa runkosarjassa yhteensä viisi ottelua ja AHL:sta vasemmalta ampuvalta puolustajalta on kokemusta 158 ottelusta, joissa syntyi tehot 10+57=67.

– Fairchild on erittäin taitava kiekollinen puolustaja, jonka odotetaan ottavan isoa roolia meidän puolustuksessa. Hän tulee tarjoamaan myös ylivoimapeliin lisävaihtoehtoja valmennukselle, KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman kertoo.

– Saimme pelaajasta runsaasti tietoa jo etukäteen ja tiedot pelaajasta olivat hyvin positiivisia sekä pelitaitojen että persoonan puolesta, Saksman päättää.

Cade Fairchild saapuu Kuopioon tällä viikolla ja tekee kotidebyyttinsä KalPa-paidassa keskiviikkona 14. marraskuuta, kun Niiralan Monttuun saapuu vieraaksi Pelicans.

Sen sijaan Lauri Taipalus ei jatka KalPa-paidassa.

Loppukauden sopimuksen KalPan kanssa elokuussa tehneen Taipaluksen sopimus sisälsi kahden kuukauden mittaisen try out -jakson ja sopimus on päätetty try out -jakson loppuun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.