KalPa johtoon hirmuisella tykillä: "Herranen aika millainen rannelaukaus!"

KalPa on Tampereella avauserän jälkeen 0-1-vierasjohdossa ottelussa Ilvestä vastaan.

Ilveksellä oli avauserän puolivälissä muutamia loistavia maalipaikkoja putkeen, mutta Denis Godla KalPan maalilla pomppi kuin kumiukko kiekon tielle kerta toisensa jälkeen. Lopulta tolpatkin koituivat KalPan pelastukseksi.

KalPa pääsi ylivoimalle noin viisi minuuttia ennen ensimmäisen erän päätöstä, kun Teemu Lepaus passitettiin jäähylle koukkaamisesta. KalPa ei aikaillut kuvioidensa kanssa. Rangaistusta ehti kulua vain 19 sekuntia, kun Markus Ruusu Ilveksen maalilla oli yllätetty.

Alexander Ruuttu ampui niin tulisen vedon ranteella b-pisteen kaarelta, että kiekko upposi suoraan verkon perukoille kilpilkäden yläpuolelta. Ruutu +:n selostaja uskoi nuorukaisen osuman päätyvän ilman muuta maalikoosteisiin.

- Herranen aika millainen rannelaukaus!, selostaja huusi.

Frank Gymer ja Mathew Maione saivat syöttöpisteet avausosumaan.

Vain pari minuuttia myöhemmin Joni Ikosen erinomainen rannelaukaus oli yllättää Ruusun jälleen. Janne Tavi oli survomassa irtokiekkoa maaliin, mutta Ilves-vahti sai räpylänsä eteen.

KalPa pääsee aloittamaan toisen erän ylivoimalla, sillä Juuso Pulli otti jäähyn kiinnipitämisestä noin puoli minuuttia ennen erän loppua.

Maalivahtien torjunnat ovat avauserän jälkeen tasan 9-9.

KalPalla musta hetki Tampereella: Ilveksen ilotulitus 33 sekunnissa

KalPan ja Jukureiden alumnit kohtaavat Niiralan montussa: kokoonpanot julki