KalPa kärräsi täyden pistepotin kotiin

Siipirikkoinen KalPa voitti Hämeenlinnan Pallokerhon SM-liigan vierasottelussaan 3-5 (1-2, 2-2, 0-1). Kuopiolaiset nousivat voittonsa siivittäminä liigan kärkipaikalle. Kuitenkin lauantaina Jokerit nousi takaisin paalupaikalle.

KalPa aloitti vahvasti. Ottelua oli pelattu vain 25 sekuntia, kun Sakari Salminen viimeisteli valelaukaksensa päätteeksi 1-1-tilanteesta.

Maaliin merkattiin syöttäjiksi Tuomas Kiiskinen ja Matti Kuparinen.

KalPan 0-2-johtoon vei Marko Kauppinen. Syöttäjinä olivat jälleen Kiiskinen ja Kuparinen. Maali syntyi ajassa 13.28.

- Kovaltahan se tuntuu, kun kaksi kertaa osuu omiin tuolla tavoin erien alussa, HPK:n päävalmentaja Harri Rindell sanoi.

Arsi Piispanen kavensi ensimmäisen erän loppuluvuiksi 1-2, kun ottelua oli pelattu 18.38. Avauserä oli selvästi kuopiolaisten.

Toisen erän alku oli kuin toisinto ensimmäisestä: Sakari Salminen osui ajassa 20.36, ja syöttäjinä olivat jälleen Kiiskinen ja Kuparinen.

Joonas Rikkinen vei KalPan jo kolmen maalin johtoon, kunnes Piispanen kavensi illan toisellaan tilanteeksi 2-4.

Marko Tuulola kavensi tilanteeksi 3-4, kun toista erää oli pelaamatta vain yksi sekunti.

Kolmannessa erässä HPK sai paikkoja tasoitukseen, mutta kuopiolaiset kärräsivät ansaitut liigapisteet kotiinsa. Joonas Riekkinen löi loppuluvut HPK:n tyhjään verkkoon.

- Joukkueelle pitää antaa kiitos siitä, kuinka hyvin terästyttiin kolmanteen erään ja tultiin takaisin peliin, KalPan päävalmentaja Tuomas Tuokkola sanoi pelin vaikeista toisen erän vaiheista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.