KalPa kesti Ilveksen myllytyksen

Sarjakahdeksikkona jääkiekon Liigan tiistai-illan otteluun lähtenyt KalPa ja vielä viimeisistä pudotuspelipaikoista taisteleva sijalla 12 oleva Ilves jatkoivat myös kauden neljännessä keskinäisessä ottelussaan aiemmista kohtaamisista tuttua kaavaa. Ottelu päättyi maalin erolla kotijoukkueen voittoon, kun KalPa piti pisteet 2–1 (0–1, 2–0, 0–0), vaikka Ilves oli ottelussa pelillisesti parempi.

Ilves aloitti ottelun terävästi ja kotijoukkue tuntui olevan tilanteista jatkuvasti potkun verran jäljessä. KalPan pelaaminen oli avauserässä kokonaisuutena kuritonta ja myös huolimatonta.

Vieraiden hallinta konkretisoitui ajassa 5.28, kun Topias Haapanen vei tamperelaiset kauden ensimmäisellä maalillaan johtoon. Haapanen sai herkutella kiekon takatolpalta lähes tyhjään maaliin Juho Liuksialan ja Joona Koppasen erinomaisesta esityöstä.

Liigan maalipörssissä kolmantena olevalla Ville Meskasella oli kaksi erinomaista maalipaikkaa, mutta Denis Godla piti KalPaa pelissä.

KalPan Ryan Wilson ja Mikko Nuutinen istuivat kaksiminuuttiset, mutta alivoimalla Niiralan Montun isäntien puolustaminen oli hyvää.

KalPan erän ainoa ylivoima jäi kesken, kun Janne Tavi otti hyökkäysalueen kampituksesta pikkukakkosen. Kun Ilveksen Teemu Lepauksen jäähy ehti avauserässä jo päättyä, joutuu KalPa aloittamaan toisen erän vajaalla.

KalPan maalilla Denis Godla torjui kahdeksan kertaa ja Ilveksen Riku Helenius vain neljästi.

Myös ottelun toisessa erässä peli kulki tasakentällisin Ilveksen hienoisessa hallinnassa, mutta KalPa käytti paikkansa tehokkaasti ja nousi tappioasemasta johtoon.

Kotijoukkue pystyi tappamaan ensin Kai Kantolan kaksiminuuttisen ja onnistui, kun pääsi itse ylivoimalle. Mikko Nuutinen laukoi päin maskimiehenä ollutta Kantolaa, joka onnistui potkimaan kiekon Janne Tavin ulottuville. Tavin kauden kahdeksas maali syntyi ajassa 27.24.

Liukkaasti liikkunut Ilves rakensi KalPan päähän monta puolittaista tekopaikkaa, mutta KalPa livahti johtoon tasakentällisin. Jerry D'Amigo lähti kiertämään maalia ja jätti kiekon Eetu Luostariselle, joka löysi maalin edustalta Tommi Jokisen. KalPan kapteenilla oli malttia siirtää kiekko kämmeneltä rystylle ja ujuttaa se Heleniuksen jalkojen välistä verkkoon.

KalPan johtomaalin jälkeen Ilveksen Otto Koivula järjesti Juhani Tammisen nokikkain Godlan kanssa, mutta KalPan slovakkivahti venytti patjansa kiekon eteen.

Godla torjui toiseen erään 11 kertaa ja Helenius seitsemän.

Päätöserä pelattiin suurilta osin KalPan puolustusalueella. Erinomaisesti liikkunut Ilves katkoi kuopiolaisyritykset jo keskialueella ja oli omissa hyökkäyksissään vahva maalipaikkojen hyödyntämistä lukuun ottamatta. Toki ottelussa 27 kertaa KalPa-vahti Denis Godlakin oli erinomainen ja KalPa piti vieraat hyvin poissa paluukiekoista.

Ilveksen paras tasoitus paikka oli Arttu Ruotsalaisella, mutta Godla torjui.

KalPa pääsi kiekolliseen peliin kiinni ainoastaan ylivoimalla. Vieraiden Jarkko Parikka loukkasi itseään tilanteessa, josta hän sai myös kaksiminuuttisen. Ylivoimalla Mathew Maione kilautti tolppaan.

Ilves yritti päätösminuutilla tasoitusta kuudella viittä vastaan ja vieraat pääsivät 20 sekuntia ennen loppua vielä ylivoimallekin, kun Juuso Riikola kaatoi Ville Meskasen.

Tiukassa tilanteessa Mikael Seppälä pystyi painamaan kiekkoa laitaan ja tuhlaamaan arvokkaita sekunteja. Lopullisesti vieraiden yritys katkesi, kun Teemu Lepaus otti estämisjäähyn vain neljä sekuntia ennen ottelun päättymistä.

Voitto piti KalPan mukavasti mukana taistelussa paikasta kuuden parhaan joukossa ja suoraan puolivälierissä. Kun sarjakuutonen Lukko hävisi ottelunsa ja lähimpänä sen takana olevat joukkueet voittivat, tiivistyi kamppailu sijoista kuudesta 11:een edelleen.

Kokoonpanot

KalPa

Tommi Jokinen – Eetu Luostarinen – Jerry D'Amigo; Juuso Riikola – Mikael Seppälä

Alexandre Texier – Balazs Sebok – Kai Kantola; Ryan Wilson – Mathew Maione

Janne Tavi – Joni Ikonen – Mikko Nuutinen; Konsta Mäkinen – Santeri Lukka.

Sami Mutanen – Ville-Vesa Vainiola – Topi Piipponen

13. hyökkääjä: Frank Gymer

Maalilla Denis Godla

Ilves

Teemu Rautiainen – Sami Sandell – Teemu Lepaus; Joe Piskula – Juuso Pulli

Eemeli Suomi – Arttu Ruotsalainen – Ville Meskanen; Jarkko Parikka – Mark Flood

Otto Koivula – Juhani Tamminen – Julius Valtonen; Valtteri Viljanen – Olli Vainio

Topias Haapanen – Joona Koppanen – Juho Liuksiala

7. puolustaja: Oskari Laaksonen

Maalilla Riku Helenius

KalPa kellisti Ilveksen taistelun jälkeen: "Pojat ottivat kyllä kopissa ilon irti voitosta"

Pata on valttia Kalevankankaalla

Tapparan Repo iski voiton SaiPasta: "Kaikki joukkueet haluavat voittaa meidät"

Juvonen torjui Lukon kumoon