KalPa kesti Jukureiden huiman loppukirin

Myös kauden kolmas Savon derby päättyi KalPan kolmen pisteen arvoiseen voittoon, kun Niiralan Montussa vieraillut Jukurit kaatui jääkiekkoliigan jumbokamppailussa 3–2 (1–1, 2–0, 0–1).

Jukurit teki kauden ensimmäisen maalin KalPan verkkoon 130 minuutin ja viiden sekunnin pelaamisen jälkeen. Zach Budish näki kulmasta maalin eteen täysin unohtuneen Teemu Tallbergin, jolla oli helppo työ siirtää kauden kuudes maalinsa.

Jukureilla oli loistava paikka karata johtoon jo reilut kaksi minuuttia aiemmin, mutta Denis Godla torjui Julius Vähätalon läpiajon.

KalPalle tarjoutui erinomainen paikka tasoitukseen, kun Henrik Koivisto otti 2+2 minuuttia. Jukureiden ykkössentterin maila osui KalPa-hyökkääjä Jerry D'Amigon kasvoihin.

Mikkeliläiset kestivät neljä minuuttia alivoimaa, vaikka Mathew Maione järjesti avopaikan Alexandre Texierille. Nuori ranskalaishyökkääjä laukoi suoraan päin vieraiden maalivahti Sami Rajaniemeä.

KalPan tasoitus syntyi vain kymmenen sekuntia Koiviston jäähyjen päättymisen jälkeen. Jerry D'Amigo pääsi nostamaan ensimmäisen maalinsa kilpipaidasta lähietäisyydeltä, kun avauserää oli pelaamatta 3.35.

KalPan tasoituksen jälkeen vieraiden Miika Roineella oli erän paras maalipaikka, mutta tilanteesta jo ulospelattu Godla venytti torjuntaan.

Vieraiden Rajaniemi merkkautti avauserään 11 torjuntaa ja Godla kuusi.

Toisen erän alkupuolella Ville-Vesa Vainiola otti kaksiminuuttisen, mutta sen aikana paras maalintekopaikka tuli KalPalle alivoimalla. Janne Tavi ei kuitenkaan onnistunut läpiajosta. Alivoiman jälkeen pelin hallinta siirtyi selvästi KalPalle. Kotijoukkueen 2–1-johtomaali syntyi tasavaajaalla. Santeri Lukka ja Joni Ikonen järjestivät tekopaikan Taville, joka laukoi pisteiden välistä takakulmaan ajassa 26.09.

KalPa joutui pelaamaan pienen hetken kahden miehen alivoimalla ja Lukka oli hienon riiston jälkeen karkaamassa läpiajoon, mutta linjatuomari Teemu Riikonen kamppasi epäonnekseen KalPa-puolustajan.

Janne Tavilla oli kauden kolmannen maalinsa jälkeen kaksikin erinomaista tekopaikkaa, mutta tarkkuudessa oli toivomisen varaa.

Jukurien päävalmentaja Risto Dufvan mielestä yleisöön menevä päästä päähän -hurlumhei oli liikaa ajassa 30.12 ja hän käytti aikalisän. Heti seuraavassa vaihdossa Joonas Kalliola koukki itselleen jäähyn, mutta KalPan ylivoima oli tehotonta.

Kotijoukkue pystyi pitämään temmon korkeana ja viemään paineen Jukureiden päätyyn. Vahva yritys palkittiin ajassa 35.16, kun Kai Kantola murjoi Juuso Riikolan syötöstä 3–1.

Godla selvisi toisesta erästä viidellä torjunnalla, Rajaniemelle niitä kertyi 10.

Kolmas erä kulki KalPan haluamalla tavalla loppuhetkille saakka, mutta mikkeliläisvieraat virittivät vielä huiman loppukirin ja tarjosivat 3 005 katsojalle jännitettävää loppuun saakka. Jukurit otti maalivahti Rajaniemen aitioon 1.24 minuuttia ennen loppua ja vain 18 sekuntia myöhemmin kiekko oli Densi Godlan takana. 3–2-kavennuksen teki Joonas Kalliola Janne Ritamäen ja KalPa-kasvatti Teemu Suhosen alustuksesta.

Jukurit haki kavennuksen jälkeenkin tasoitusta maalityhjänä ja väänsi paineen väkisin KalPan puolustusalueelle. Kuopiolaisten uhrautuva puolustaminen, Godlan torjunnat ja onnikin pitivät KalPan johdossa ja joukkue pääsi tuulettamaan kauden viidettä kolmen pisteen voittoa. Samalla ero Jukureihin venähti kolmeen pisteeseen.

Kokoonpanot

KalPa:

Jerry D'Amigo – Balazs Sebok – Kai Kantola; Juuso Riikola – Santeri Lukka

Tommi Jokinen –  Eetu Luostarinen – Alexander Ruuttu; Mathew Maione – Mikael Seppälä

Frank Gymer – Ville-Vesa Vainiola – Mikko Nuutinen; Konsta Mäkinen – Otto Leskinen

Alexandre Texier – Joni Ikonen – Janne Tavi

Maalivahti Denis Godla

Jukurit:

Teemu Tallberg – Henrik Koivisto – Zach Budish; Samuli Piipponen – Teemu Suhonen

Ville Leskinen – Julius Vähätalo – Jesper Piitulainen; Valtteri Hietanen – Antti Jaatinen

Joonas Kalliola – Teemu Hanritius – Janne Ritamäki; Ville Hyvärinen – Hannu Pikkarainen

Ilmari Pitkänen – Markku Flinck – Miika Roine

13. hyökkääjä Janne Kumpulainen

Maalivahti Sami Rajaniemi

JYP tyrmäsi sarjakakkosen – Tapparan lento jatkuu

Erikoinen tilanne: tuomari kampitti KalPa-pelaajan – läpiajoaikeet kaatuivat omalla viivalla