KalPa-leirissä korostettiin itseluottamuksen kohentumista KooKoo-voiton jälkeen

Vaikea alkukausi näkyi KalPan otteissa perjantaina, kun kuopiolaiset kairasivat kauden neljännen voiton Liigassa. KooKoo kaatui voittomaalikilpailun jälkeen 4–3 (1–0, 0–1, 2–2, 0–0, 1–0).

Katso ottelun kooste tästä ja hyökkääjä Alexander Ruutun ensimmäisen puoliajan jälkeinen haastattelu tästä.

KalPalle oli ottelussa tarjolla kolmekin pistettä, mutta vieraiden Patrick Bjorkstrand survoi 3–3-tasoituksen vain 5,6 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun kouvolalaiset pelasivat ilman maalivahtia.

– Tuloksen tekeminen on ollut nihkeää ja maalien tekeminen vaikeaa. Voitto Norjassa (CHL-peli keskiviikkona) ja nyt kotona tekevät hyvää itseluottamukselle, KalPan päävalmentaja Sami Kapanen myönsi.

Perjantain ottelun alussa viikon huilannut KooKoo vaikutti selvästi Niiralan Montun isäntiä virkeämmältä, mutta pelin edetessä KalPa sai koneensa käyntiin ja rakensi tukun erinomaisia maalipaikkoja.

Ennen otteluvoiton ratkaissutta Santeri Lukan voittomaalikilpailu ratkaisua KalPa teki kaikki osumansa ylivoimalla.

Norjassa keskiviikkona kahdesti osunut Alexander Ruuttu aloitti avauserässä napauttamalla oman laukauksensa paluukiekosta 1–0. Kolmannen erän alkupuolella isoon rooliin nousi Balazs Sebok. KooKoo oli karannut Anrei Hakulisen ja Michael Keräsen maaleilla 1–2-johtoon ennen kuin Sebok hankki perättäiset jäähyt Emil Kristenssenille ja Siim Liivikille ja nosti vielä tasoituksenkin kahden miehen ylivoimalla. Lukka ja Kai Kantola järjestivät maukkaan paikan takatolpalle.

– On itseluottamukselle tosi iso juttu, että pystyimme voittoon, etenkin kun KooKoo tuli tasoihin ihan lopussa, erinomaisen ottelun pelannut Sebok myönsi.

KalPalla oli kolmannessa erässä huippupaikkoja. Esimerkiksi Alex Lavoie ja Mathew Maione pääsivät läpiajoihinkin, mutta KooKoo kesti maalivahtinsa Juha Järvenpään johdolla.

Lopulta Lavoie osui 54 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun Janne Tavi ja Ruuttu jauhoivat syötöillään kouvolalaisten alivoimaneliön rikki. 3 085 katsojan voitonjuhlat siirtyivät kuitenkin vielä, kun KooKoon riski peli kannatti.

Kotijoukkue oli lähellä voittoa jo jatkoajalla, mutta lopulta vaadittiin Denis Godlan kolme torjuntaa voittolaukauksissa ja Lukan röyhkeä ratkaisu ennen kuin Monttu sai puhjeta huutoon.

TPS vankisti johtoaan jääkiekkoliigassa

KalPalle tärkeä voitto jännitysnäytelmästä

Uusimmat

Jääkiekko

Ässien valmentajajärjestelyissä yllätyskäänne – Toimitusjohtaja: "Olen äärimmäisen pettynyt"

Coloradon Rantanen ratkaisi jatkoajalla – vankisti asemiaan pistepörssin johdossa

KalPan naisten voittoputki sai jatkoa

Carolinan Sebastian Aho iski maalin –  Koivulle ja Barkoville syöttöpisteet

KalPan naiset tehoilivat TPS:n kumoon – Elisa Holopainen 3+4

KalPan kultakypärä jätti TPS-tähdet varjoonsa

KalPa oikaisi kurssiaan lyömällä TPS:n – Texier nousi ratkaisijaksi

Fairchild tippui KalPan illan kokoonpanosta viime hetkillä – myös Lappalainen ja Rissanen puuttuvat joukkueen riveistä

Kapanen teki kaksi maalia San Josen verkkoon

Junioripelaajatkin pitäisi kuvata, kun päähän tullutta tälliä seuraa tajuttomuus tai muistikatko

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.