KalPa-maskotti Ruusteri: "Olen syntynyt tunkiolle kukonlaulun aikaan"

KalPa on jalkautunut jo kuutena vuonna koulukiertueelle seutukunnan alakouluihin. Viime vuosina yhtenä kiertueen tähdistä on esiintynyt myös seuran maskotti Ruusteri, josta on tullut lasten keskuudessa niin suosittu, että punahelttainen kiekkotaituri pitää esitellä liigapelaajien jälkeen, ettei Ruusteri vie kaikkea huomiota pelaajilta.

Ruusteri teki ensiesiintymisensä KalPan peleissä kauden 2013–14 alussa. Nykyisin Ruusteri liukuu KalPan kotiotteluissa jäälle aina ennen joukkueiden esittelyä ja pyrkii luomaan omalla kukkomaisuudellaan halliin tunnelmaa.

Erien alkupuolella KalPa-maskotti pistäytyy yleisön joukossa halittavana ja kuvattavana ja ampuu toisen teknisen aikalisän aikana jäältä katsomoon KalPa-tuotteita t-paitatykillä.

Vaikka Ruusteri on varsinkin nuorimpien kiekkofanien suosikki, tiedetään kiekkoilevasta helttapäästä varsin vähän. Savon Sanomat päättikin selvittää, mikä Ruusteri oikein on kukkojaan.

Haastattelukysymyksiin on vastattu tulkin välityksellä KalPan toimistolta, sillä maskotin ja toimittajan välille ei löytynyt yhteistä kieltä. Mykkä Ruusteri ei osannut sen enempää suomea, hokijargonia kuin tikitalkiakaan ja toimittaja ei puolestaan ymmärtänyt Ruusterin viittomia.

 

Missä ja milloin olet syntynyt?

Olen syntynyt tunkiolle. Syntymäajan muistan tarkkaan, se oli kukonlaulun aikaan.

Oletko asunut koko ikäsi Kuopiossa?

Olen paljasjalkainen kuopiolainen. No kaksi päivää olin viime kesänä tuuraamassa serkkukukkoa Suonenjoella.

Minkä ikäisenä opit luistelemaan?

Heti ensimmäisenä talvena kun pääsin livistämään kanalasta rantaan, Kallaveden jäälle.

Oletko pelannut itse jääkiekkoa? ja mikä on lempi­pelipaikkasi?

Pelaan KHL:ssä, Kukkojen Hoki Liigassa. Pelipaikka on aina hyökkääjä, mutta kätisyys vaihtelee leftistä rightiin fiiliksen mukaan.

 

Mikä on mielestäsi KalPan pahin vastustaja?

Niin pahaa vastustajaa ei olekaan, etteikö KalPa voisi sitä voittaa!

Onko sinulla ystäviä muissa liigaseuroissa?

Ollaan kavereita kaikki maskotit. Ehkä muita läheisempiä ovat toiset linnut, lahtelainen Pekko Pelikaani ja vaasalainen Redi-kotka, heidän kanssaan nokitellaan silloin tällöin WhatsAppissa.

Millaista musiikkia tykkäät kuunnella ja/tai soittaa?

Sellaisia rock- ja heavy-yhtyeitä, joista löytyy kunnon rokkikukko. Esimerkiksi Turmion Kätilöt, Tarot, Verjnuarmu ja Reckless Love saavat heltan heilumaan!

 

Mitä harrastat?

Kitaransoittoa. Se on kaikkein kivointa KalPan kotiotteluissa, kun soitan keskiympyrässä ja tuhannet ihmiset taputtavat!

Onko sinulla suosikkipelaajaa?

Kautta aikojen suosikkini KalPa-pelaajista on isäni suosikkipelaaja Mikko Kukkonen.

Mitä teet kesällä, kun KalPalla ei ole pelejä?

Harjoittelen nimmareiden kirjoittamista, yläviitosten antamista ja t-paitatykillä ampumista. Harjoittelen kovaa kesän, että olen niissä hyvä kauden aikana.

Mitä tapahtuu, kun KalPa voittaa mestaruuden?

Menen kananlihalle.

 

Jääkiekon liigaseurojen maskotit

Liigaseuroista eläinmaskotit on KalPalla (Ruusteri, kukko), Sportilla (Redi, kotka), Pelicansilla (Pekko Pelikaani) ja Lukolla (Eetu-kettu). Tampereen Ilveksen maskotti Ilves on viettänyt hiljaiseloa sen jälkeen, kun keski-ikäinen Tappara-fani hyökkäsi sen kimppuun liigaottelussa tammikuussa 2013.

SaiPa lanseerasi maaliskuun alussa villimies-maskotin, joka kastettiin Wiltsuksi.

Tapparan maskotti on oranssitukkainen peikkohahmo Tapsu.

Liigaan nouseva Jukurit esittelee oman maskottinsa ennen ensi kauden alkua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ennakkoanalyysi: KalPa hakee ketjumuutoksilla lisää tehoja