KalPa menettää hetkeksi taas yhden sentterinsä: syynä olympiakarsinta

KalPa kohtaa keskiviikkona klo 18.30 Data Group Areenassa Pelicansin Liiga-ottelussa.

Ennakkoasetelmat

KalPan keskushyökkääjäpula pahenee loppuviikoksi, sillä joukkueen unkarilainen Balazs Sebok matkustaa kotiinsa Budapestiin.

Sebokia odottaa Unkarin maajoukkueen olympiakarsintaturnaus vuoden 2018 kisoihin Etelä-Koreaan. Hän on kotikaupungissaan torstaista sunnuntaihin. Unkari kohtaa torstaina Liettuan, perjantaina Viron ja sunnuntaina Puolan.

21-vuotias Sebok aloitti liigauransa KalPassa viime syksynä. Maajoukkueessa hän oli nostamassa Unkaria Venäjällä keväällä pelattavaan MM-turnaukseen.

KalPassa ollaan ylpeitä pelaajan menestyksestä, mutta Liigan joukkueen päävalmentajalle Pekka Virralle Sebokin puuttuminen keskiviikkona Pelicans-kotiottelussa ja perjantain HPK-vierasotteluista tuottaa mietittävää.

– Ketjukoostumukset menevät vaihteeksi uusiksi, tuumi Virta, jonka liigapelaajista ovat viikonlopun nuorten maajoukkuetehtävissä Jonne Tammela ja Otto Leskinen.

Pelicans-ottelussa pelataan kovin panoksin. Molemmilla on nyt 71 pistettä, ja joukkueet ovat peräkkäin sarjataulukossa. Kummankin tavoitteena on tietysti paikka kuuden parhaan joukossa ja suora paikka puolivälieriin. Kuudetta sijaa nyt hallitseva TPS on viisi pistettä Pelicansin ja KalPan edellä, joten häviäjän tilanne muuttuu tukalaksi.

Avainpelaajat

KalPa siirtää ykkösketjunsa keskushyökkääjäksi Patrick Davisin, jonka laitureina aloittavat Jesse Mankinen ja Sebastian Lauritzen.

– Sentterivalinnassa painoi se, että Davis pystyy pelaamaan myös keskellä, sanoi Virta.

Kuopiolaisten tehopari Mikael Ruohomaa – Janne Keränen saa vierelleen Mikko Nuutisen. Tämäkään koostumus ei ole ihan tavallisimpia.

KalPa pelaa vain kuudella puolustajalla.

Maalivahtina aloittaa Eero Kilpeläinen, jonka huipputorjuntoja tarvitaan jälleen.

Tulosveikkaus

Pelicans on tarjonnut edellisissä kohtaamisissa tiukan vastuksen kuopiolaisille, mutta tilastot ovat KalPalle suosiolliset. Joukkueiden edelliset kohtaamiset ovat päättyneet KalPalle Kuopiossa 2–0 ja Lahdessa KalPa on voittanut 3–1 ja viimeksi tammikuun alussa 4–1. KalPa on siis vienyt kohtaamisten kaikki pisteet.

Siksi veikkaukseen tulos 3–1.

KalPan kokoonpano

Janne Keränen – Mikael Ruohomaa – Mikko Nuutinen; Jussi Timonen–Saku Kinnunen

Sebastian Lauritzen – Patrick Davis – Jesse Mankinen; Juuso Riikola–Santeri Lukka

Sami Mutanen – Joona Harjama – Jyri Junnila; Niko Mikkola–Mikko Jokela

Aleksi Hämäläinen –  Christopher Bengttson – Joni Nikko

Janne Katosalmi

Maalivahti Eero Kilpeläinen

"KalPa häviää jokaisen pelin" -Emil pääsee tiputtamaan avauskiekon