KalPa oikaisi kurssiaan lyömällä TPS:n – Texier nousi ratkaisijaksi

KalPa onnistui pesemään kasvojaan perjantaina Niiralan montussa ottamalla marraskuun ensimmäisen voittonsa katkaisten neljän pelin tappioputkensa.

KalPa lähti ennakkoluulottomasti mittaamaan Turun Palloseuraa, joka on sarjassa komeasti toisena. Kuitenkin avauserä meni ennakkoasetelmien mukaan: KalPa hukkasi paikkansa ja TPS teki kaksi maalia erän loppuun.

Toisessa erässä osat kääntyivät, kun Alexandre Texierja Otto Leskinen laukoivat pelin tasoihin. KalPa hallitsi toista erää hetkittäin selkeästi.

Kolmas erä ja jatkoaika kamppailtiin maaleitta molempien hyvistä paikoista huolimatta. Voittomaalikilpailussa pelin ratkaisi kuopiolaisille Texier, joka onnistui kisan ainoana pistämään kiekon maaliin.

 

Pitkän heikon jakson pelannut KalPa oli saada heti pelin alussa johtomaaliin, Ville-Vesa Vainiola pääsi nokikkain turkulaisten maalivahdin Rasmus Tirrosen kanssa, mutta maalivahti pystyi peittämään laukauksen.

KalPa oli Liigassa 6. lokakuuta pelattujen otteluiden jälkeen kolmantena koottuaan yhdeksästä ottelustaan komeasti 18 pistettä. Tämän jälkeen kahden pisteen otteluvauhti on hyytynyt, sillä kuopiolaisille oli kertynyt tämän jälkeen ennen TPS-ottelua vain neljä pistettä 13 ottelusta. Näytti, että kuopiolaiset halusivat vihdoin kohentaa surullisen puolentoista kuukauden jaksoaan. Loukkaantumisten runtelema kotijoukkue pystyi pitämään avauseränsä viisikkonsa suhteellisen tiiviinä, eikä suosikki TPS päässyt aivan namupaikoille ennen erän loppuhetkiä.

Kuopiolaisista Vainiolan jälkeen Konsta Mäkinen ja Aleksi Klemetti pääsivät kokeilemaan laukauksiaan hyvistä paikoista, kun muutama suora hykkäys lähti liukkaasti.

TPS näytti erässä taitonsa ja pisti pystyyn muutaman pitkän paineen hyökkäyksen. Kuopiolaisten maalissa Denis Godla pystyi tarvittaviin torjuntoihin.

Illan ensimmäinen ylivoima tuli KalPalle, kun Simon Suoranta lähti ajassa 16:43 kahden minuutin jäähylly, mutta ylivoima kuivui pian kasaan kuopiolaisten Toni Hyvärisen kaksiminuuttiseen, mikä osoittautui kohtalokkaaksi.

Hyvärinen oli istunut vain kymmenen sekuntia, kun amerikkalainen Joe Piskula unohtui KalPan maalille vapaaksi. Piskula hämmästeli vastustajan unohdusta ja laukoi helposti 0–1.

Vielä viimeisellä sekunnilla TPS:n Oula Palve iski kiekon maalille ja Zach Budish oli ohjaamassa laukausta verkkoon. Tilanne tarkistettiin videolta, ja maali oli tehty ennen summerin soimista.

Tuomaristo ei nimennyt maalintekijää tauolle lähdettäessä mutta hyväksyi osuman. Edes aloitusta ei suoritettu, kun pelaajia oli jo pukukopin puolella odottamassa videotuomiota.

Toisessa erässä KalPa jaksoi yrittää, mikä palkittiin. Pelin puolessa välissä Tommi Jokinen tavoitti turkulaisten maalille hiipineen Texierin, joka harhautti Tirrosen ja muutti lukemat 1–2:een.

Heti perään Mäkinen väisti turkulaisten taklaajia ja sai tilanteesta kaksi minuuttia leikkaamisesta. KalPa kesti jäähyn ja pääsi itse kokeilemaan kahden miehen ylivoimaansa Hannu Kurun ja Ilkka Heikkisen otettua kakkoset liki peräkkäin. Otto Leskinen täräyttikin 2–2 tasoituksen Mikko Nuutisen syötöstä.

Heikkinen sai päähän kohdistuneesta taklauksestaan myös käytöskympin.

Myös Piskula istui kaksiminuuttisen erän lopussa, mutta tilanteeksi jäi ennen kolmatta erää 2–2.

Kolmannessa erässä KalPa haki aktiivisesti voittomaalia. Budish lähti jäähyllä ajassa 44:50, ja KalPa painoi muutaman hyvän paikan.

Ajassa 55:44 KalPan Balazs Sebok seikkaili itselleen kaksiminuuttisen hyökkäyspäässä, mutta TPS:kaan ei onnistunut ylivoimallaan, joten 3140-päinen yleisö sai nähtäväkseen jatkoajan, jolla KalPa kehitti pari hyvää tilannetta.

Maaleja nähtiin kuitenkin vasta jatkoajankin täytyttyä 2–2-numeroissa.

 

KalPan kokoonpano

1. kenttä: Frank Gymer – Eetu Luostarinen – Kai Kantola; Ryan Wilson–Otto Leskinen.

2. kenttä: Tommi Jokinen – Balazs Sebok – Alexandre Texier; Valtteri Parikka–Ari Gröndahl.

3. kenttä: Aleksi Klemetti – Ville-Vesa Vainiola – Mikko Nuutinen; Konsta Mäkinen–Joona Riekkinen.

4. ketju: Juuso Könönen – Henri Knuutinen – Toni Hyvärinen.

Maalivahti on Denis Godla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Fairchild tippui KalPan illan kokoonpanosta viime hetkillä – myös Lappalainen ja Rissanen puuttuvat joukkueen riveistä

Uusimmat

Jääkiekko

KalPan naiset enää voiton päässä välieristä

Tommi Miettinen vakavana Lukko-pelin jälkeen: Löytyikö sieltä edes viittä pelaaja, jotka olivat sielläpäinkään Liigan vaatimassa tahdissa?

Lukko murskasi KalPan Raumalla

KalPan naisten pelätty ykkösketju teki tuhojaan – Ilves kaatui puolivälierien avauksessa

Maalitykki Janne Keränen lupasi, että parhaana iltanaan KalPa haastaa kenet tahansa

Samu Perhonen oli vireessä KalPan maalissa ja Janne Keränen hoiti osumillaan 4–3-voiton

KalPa-valmentaja Tommi Miettistä tyydytti kaikki muu paitsi tulos Tappara-tappiossa

KalPan hurja paine loppuhetkillä ei tuottanut tulosta – Tapparalle täpärä voitto

Vaihtoajat ja laukaukset kiinnostavat joukkueita

Älykiekko kertoo paljon muuta kuin ottelun kovimman lämärin – "Antaa lisää näkökulmia, mutta ei kuitenkaan kerro onko pelaaja hyvä vai huono"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.