KalPa saa voimahyökkääjän Porista

KalPan ensi kauden joukkue alkaa hiljalleen hahmottua. Joukkue kokee melkoisen remontin, sillä pelaajabudjetti pienenee tästä kaudesta.

Lukon Janne Keräsen ja SaiPan KalPa-taustaisen Jaakko Rissasen liittyminen kuopiolaisryhmään on jo varmaa. Lisäksi Porin Ässien voimahyökkääjä Sami Mutanen tuo kovuutta ensi kauden Kilpipaitojen nippuun. Uusin pelaajiin kuuluu myös jo nyt KalPassa pelaava Arttu Ilomäki.

Maalivahti Eero Kilpeläisen siirtyminen Jokereista Kuopioon vaikuttaa selvälle. Juvalaislähtöinen Kilpeläinen on torjunut KalPassa juniorivuosinaan. Hän oli KalPan pelaaja muun muassa silloin, kun NHL-seura Dallas Stars varasi hänet kesällä 2003 numerolla 144.

Varmoja lähtijöitä ovat jo nyt Tapparaan kaikonnut Marko Kauppinen ja melkoisella varmuudella Ilveksessä ensi kaudella pelaava Joonas Riekkinen.

Tapparaan kesken kauden matkannut keskushyökkääjä Jukka Voutilainen sen sijaan palaa kevään pelien päätyttyä kasvattajaseuraansa.

Artturi Lehkosen pitäminen KalPassa on vaikeaa, sillä nuorukaisen sopimus päättyy tähän kevääseen.

Puolustukseen KalPa hakee kokenutta korvaajaa Adam Masuhrille. Haussa on Masuhrin tapaan oikea käsi alhaalla pelaava pakki. Yksi vaihtoehto tälle tontille on tiettävästi seuran kasvatti Mikko Jokela, joka pelaa tällä hetkellä HIFK:ssa.

Pohjois-Amerikassa pelaavalla seuran omalla kasvatilla Henri Ikosella on sopimus ensi kaudesta, mutta nuorukaisen ura saattaa kuitenkin jatkua AHL- tai NHL-kaukaloissa.