KalPa sarjakärkeen 4-2-voitolla TPS:sta

KalPa nousi jääkiekon SM-liigan kärkipaikalle, kun se kaatoi kuopiolaisten edellisen päävalmentajan Pekka Virran luotsaaman Turun Palloseuraa Niiralan montussa 4-2 (0-0, 2-1, 2-1).

- Olipahan kova ja raskas ilta ja saamme olla erittäin tyytyväisiä kolmeen pisteeseen, KalPan päävalmentaja Tuomas Tuokkola totesi UrhoTV:n haastattelussa.

- Parempi voitti, mutta hyvin roikuttiin mukana. Tilanne on tällä hetkellä voimasuhteissa tämä, TPS-luotsi Pekka Virta totesi..

Vasta kolmatta otteluaan puolen vuoden loukkaantumistauon jälkeen pelaava Kalle Kerman vei KalPan 1-0-johtoon, kun ottelun toista erää oli pelattu 1.11.

Kahden maalin karkumatkalle kuopiolaiset karkasivat ajassa 27.36, kun KalPan ykköskenttä osoitti, miksi koko kolmikko miehittää liigan pistepörssin kärkisijoja.

Tuomas Kiiskinen vei kiekon vauhdilla hyökkäysalueelle ja syötti Sakari Salmiselle, joka puolestaan tarjoili tekopaikan Matti Kupariselle. Porista täksi kaudeksi Kuopioon siirtynyt Kuparinen sivalsi kauden viidennen maalinsa ja nousi jo 15 tehopisteeseen.

TPS nousi uudestaan peliin ylivoimalla vajaat kolme minuuttia ennen erän loppua. Kalle Kerman sai varsin köykäisen koukkaamisjäähyn ja TPS:n ulkomaalaistrio rankaisi. Michal Birner yllätti Ari Ahosen Ryan Stonen ja Tomas Plihalin esityöstä.

KalPa karkasi uudestaan kahden maalin johtoon kahden miehen ylivoimalla. Henri Laurila laukoi Tuomas Kiiskisen ja Marko Kauppisen alustuksesta 3-1.

Johtoasemassa KalPa sortui jäähyilyyn ja TPS nousi kahdesta peräkkäisestä ylivoimasta jälkimmäisen aikana 3-2:een. Ryan Stone ohjasi Michal Birnerin laukauksen ohi Ahosen.

TPS:n takaa-ajon paras terä katkesi Jakub Cernyn minuutti ennen ottelun loppua ottama pelirangaistus.

KalPan viidennen peräkkäisen voiton varmisti Joonas Riekkinen siirtämällä 4-2 tyhjään maaliin.

- TPS tukki pelaamistamme ja teki hyökkäämisestämme hankalaa. Yhdeksän pinnaa viikon kolmesta pelistä on hieno juttu. Nyt mennään lenkille ja suunnataan ajatukset kohti tiistaita, Tuokkola totesi.

Sarjakakkonen KalPa hallitsi jo avauserää tasakentällisin, mutta kuopiolaisten parhaat maalipaikat aukesivat TPS:n pelatessa ylivoimaa.

Ensin Iiro Pakarinen haki syötöllään maalin edustalle liukunutta Joonas Riekkistä, joka ei kuitenkaan osunut takakulmalle kiekkoon. Vain hetkeä myöhemmin Jyri Junnila pääsi huolimattoman turkulaissyötön seurauksena läpiajoon, mutta kiekko alkoi pyöriä juuri ratkaisuhetkellä, eikä Junnila kyennyt ohittamaan viime kaudella kilpipaidoissa pelannutta Aleksis Ahlqvistiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.