KalPa tavoittelee huippulahjakkuutta: "Tuon tason pelaajat kiinnostavat aina"

KalPa on käynyt keskusteluja hyökkääjä Joni Ikosen kanssa nuoren lahjakkuuden saamiseksi Kuopioon. Ikonen on Montreal Canadiensin toisen kierroksen varaus tältä kesältä. Viime talvena hän voitti Suomen paidassa alle 18-vuotiaiden MM-hopeaa. Ikonen tehtaili MM-kisoissa pelaamissaan seitsemässä ottelussa kahdeksan (4+4) tehopistettä.

Viime kaudella hän pelasi Frölundan A-junioreissa 40 ottelua tehoin 22+19=41. Espoolaislähtöinen Ikonen pelasi myös kymmenessä SHL-ottelussa Frölundan edustusjoukkueessa, mutta ilman tehopisteitä.

KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman myöntää seuran käyneen keskusteluja 18-vuotiaan lahjakkuuden kanssa.

– Totta kai tuon tason pelaajat kiinnostavat aina. Mutta vielä ei olla niin pitkällä, että olisi sopimusta julkistettavana, Saksman pyörittelee.

KalPasta lupaillaan pelaajauutisia vielä heinäkuun aikana.

– Kärkisentteriä ja yhtä puolustajaa haetaan. Mutta on mahdollista, että tulee vielä noiden lisäksi pelaajia. Jos Joni esimerkiksi meille tulee, hän tulisi periaatteessa noiden lisäksi, Saksman laskee ja toteaa, että joukkueeseen voi tulla vielä jopa 3–4 pelaajaa.

– Pelaajabudjettia on rakennettu tälle vuodelle sillä tavalla, että siellä on pelivaraa. Jos tulee mielenkiintoisia tilanteita vastaan, pystymme reagoimaan ihan normaalin pelaajabudjetin puitteissa, hän jatkaa.