KalPa teki Kaapo Kähkösestä sankarin Raumalla

Rauman Lukko säilytti viidennen sijansa jääkiekon Liigassa, kun se kaatoi KalPan kotikylässään Kivikylän areenalla 4–2 (1–0, 2–0, 1–2). KalPa hallitsi ottelua pelillisesti, mutta pystyi maalin tekoon vasta viimeisellä neljällä minuutilla, kun Lukko oli karannut jo neljän maalin johtoon. Lukolle kotivoitto oli viides peräkkäinen.

KalPa aloitti ottelun aktiivisesti ja kuopiolaisten korkea prässi pakotti Lukon lukuisiin kiekonmenetyksiin.

Yhtä ottelua lukuun ottamatta kaikki raumalaisten ottelut maalilla aloittanut Kaapo Kähkönen jatkoi varmoja otteitaan, eikä KalPa varsin hyvistä paikoista huolimatta pystynyt maalitiliään avaamaan.

Vaikka KalPa oli avauserässä aktiivisempi, ensimmäisen maalin teki kotijoukkue. KalPa puolusti Denis Godlan edessä pehmeästi ja Toni Suuronen pääsi siirtämään Roni Seväsen syötöstä lähietäisyydeltä 1–0 ajassa 14.22.

Lukko sai myös illan ensimmäisen ylivoiman, kun hyökkäyspäässä pelin vahvasti aloittanut Balazs Sebok otti jäähyn kampituksesta. Ylivoimalla yhdysvaltalaisella Chris VandeVeldellä oli laatupaikka, mutta Godla torjui ja Lukko-konkari Janne Niskala laukoi siniviivan tuntumasta tolppaan.

Lukon Kähköselle merkattiin avauserään 11 torjuntaa ja KalPan Godlalle yhdeksän.

Toisen erän alkajaisiksi KalPan ajatukset olivat vielä jossakin muualla kuin kaukalaossa, kun Lukko karkasi 2–0-johtoon. Erää ehti kulua vain 29 sekuntia, kun Chris VandeVelde ja Toni Koivisto järjestivät Teemu Ramstedtille paikan pisteiden välkiin ja Ramstedt laukoi kauden kolmannen maalinsa.

Vain minuuttia myöhemmin Lukko-puolustaja Jyri Marttisella oli paikka laukoa numeroiksi jo 3–0, mutta Denis Godla torjui.

Lukon vahvan erän alun jälkeen ote siirtyi jälleen kuopiolaisille ja KalPa pääsi pelaamaan muun muassa minuutin ja 15 sekuntia kahden miehen ylivoimaa, kun Joose Antonen ja Roni Sevänen ottivat perättäiset jäähyt.

KalPa ei saanut kahden miehen ylivoimalla aikaiseksi yhtään laukausta raumalaisten maalia kohti, mutta taskentällisin kuopiolaisten vyörytys oli jälleen vahvaa. Paineesta huolimatta KalPa ei kuitenkaan pystynyt tekemään maalia. Lähimpänä olivat Otto Leskinen, joka laukoi ylärimaan ja Jerry D'Amigo, joka yritti läpiajosta uittaa kiekkoa Kähkösen jalkojen välistä maaliin.

Lukko karkasi jo kolmen maalin johtoon ajassa 37.22. Eetu Koivistoinen ja Valentin Claireaux kaivoivat kiekon hyökkäyspäässä ja Jere Friberg pääsi laukomaan B-pisteen kaarelta 3–0.

Toisessa erässä Godla KalPan maalilla torjui seitsemän kertaa ja Kähkönen toisessa päässä yhdeksän.

Rauman-ottelun päätöserä ei poikennut kahdesta ensimmäisestä. KalPa teki työt, Lukko poimi palkinnon. Vieraat pääsivät hakemaan kavennusta, kun Chris VandeVelde komennettiin jäähylle. KalPa pelasi erinomaisen maalipaikan pisteiden väliin jo 12 maalia tällä kaudella tehneelle Alexander Ruutulle, mutta ruuti oli märkää ja Kähkönen torjui.

Kun KalPa ei hallinnastaan huolimatta päässyt kunnon takaa-ajoon, paketoi kotijoukkue kamppailun lopullisesti jo ennen päätöserän puoliväliä. Toni Suuronen toimitti pienestä kulmasta kiekon kohti KalPa-maalia. Laatta muutti suuntaa jostakin ja yllätti Godlan. 4–0 syntyi ajassa 49.00.

KalPa päätti lähes kuusi täyttä erää kestäneen kuivan kautensa viimein 3.33 minuuttia ennen ottelun päättymistä, kun Mathew Maione liukui pisteiden väliin ja laukoi 4–1 Jerry D'Amigon ja Kai Kantolan esityöstä. Vain minuutti ja sekunti myöhemmin KalPa onnistui vielä toistamiseen, kun Balazs Sebok tarjoili loistavan syötön takakulmalle Tommi Jokiselle. Syöttöpisteen kapteenin maaliin sai myös Juuso Riikola.

KalPa järjesti vielä kahdeksi ja puoleksi viimeiseksi minuutiksi hyvän mylläkän raumalaisten päätyyn, mutta lisää maaleja ei syntynyt.

Päätöserässä Kähkönen Lukon maalilla torjui kymmenen kertaa ja KalPan Godla vain kahdesti.

Kokoonpanot:

Lukko

Chris VandeVelde – Teemu Ramstedt – Toni Koivisto; Janne Niskala – Johan Motin

Janne Keränen – Arttu Ilomäki – Heikki Liedes; Rony Ahonen – Simo-Pekka Riikola

Toni Suuronen – Peter Tiivola – Joose Anttonen; Jyri Marttinen – Roni Sevänen

Eetu Koivistoinen – Jere Friberg – Valentin Claireaux

7. puolustaja Atte Mäkinen

Maalilla Kaapo Kähkönen

KalPa

Tommi Jokinen – Eetu Luostarinen – Alexander Ruuttu; Juuso Riikola – Santeri Lukka

Jerry D'Amigo – Balazs Sebok – Kai Kantola; Ryan Wilson – Mathew Maione

Janne Tavi – Joni Ikonen – Mikko Nuutinen; Mikael Seppälä – Otto Leskinen

Sami Mutanen – Ville-Vesa Vainiola – Frank Gymer

7. puolustaja Konsta Mäkinen

Maalilla Denis Godla

Ässille taas murskatappio kotikaukalossa

SaiPan ylivoima lauloi voittosävelmiä

HPK:n Palve ratkaisi erikoisten maalien ottelun

Toinen videotarkistus toi tasoituksen HIFK:lle – Carlsson ratkaisi jatkoajalla

JYP otti tiukan otteen CHL:n finaalipaikasta