KalPa väänsi erikoistilannemaaleilla kahden maalin takaa tasoihin ja ohi

 

 

KalPa tasoitti otteluvoitot Tapparaa vastaan jääkiekon Liigan puolivälierissä 1–1:een. KalPa oli vielä Niiralan Montussa Kuopiossa vielä heiman ennen päätöserän puoliväliä tappiolla 1–3, mutta käänsi ottelun erikoistilannemaaleilla voitokseen 4–3 (0–0, 1–3, 3–0).

Molemmat joukkueet pääsivät yrittämään avausosumaa ylivoimalla heti ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana, mutta molempien ylivoimapeli oli tehotonta.

KalPan Kai Kantola sai 2+10-minuuttia selästä taklaamisesta jo 57 sekunnin kohdalla, mutta Tappara ei päässyt viidellä neljää vastaan laadukkaisiin tekopaikkoihin.

Kotijoukkue sai oman tilaisuutensa ajassa 5.13, kun Sebastian Repo otti jäähyn kiinnipitämisestä. KalPa oli kiekon kanssa hätäinen, eikä saanut pakkopelipyöritystä aikaiseksi.

Heti jäähyn päätyttyä Sami Mutanen pääsi ohjaamaan siniviivalaukauksesta, mutta yritys meni niukasti ohi Dominik Hrachovinan vartioiman tamperelaismaalin.

Avauserän paras ja oikeastaan ainoa selkeä maalipaikka syntyi vasta 15 sekuntia ennen summeria. Janne Tavi syötti maalin takaa pisteiden väliin, mutta Joni Ikonen laukoi suoraan Hrachovinan räpylään. KalPa pääsee aloittamaan toisen erän ylivoimalla, sillä Valtteri Kemiläinen ehti kärsiä pikkukakkostaan vain 15 sekuntia.

Avauserässä Niko Hovinen KalPan maalilla torjui seitsemän kertaa ja Hrachovina viisi.

Toisen erän alussa KalPan ylivoima oli kehnoa ja Tappara selvitti sen vaivatta. Vieraat karkasivat 0–1-johtoon ajassa 22.29. Otso Rantakari toimitti kiekon lähes nollakulmasta maalille ja Tomas Zaborsky ohjasi sen ohi Hovisen takakulmaan. Syöttöpisteen sai myös Matti Järvinen.

KalPa nousi tasoihin illan kolmannesta ylivoimatilanteestaan. Otso Rantakari istui kaksiminuuttista, kun Mathew Maione ja Mikko Nuutinen järjestivät kiekon Tapparan alivoimaneliön keskelle ja Janne Tavi laukoi 1–1. Pelikello näytti aikaa 26.06.

Kuopiolaisilla oli tasoitusmaalinsa jälkeen hyvä ote ottelusta, mutta hallinta katkesi virheeseen. Ryan Wilsonin syöttö omalla puolustusalueella tarttui Jere Karjalaisen jalkoihin ja Tappara pääsi kuin varkain huippupaikkaan. Karjalainen ja Henrik Haapala nautiskelivat 1–2.

Vain minuutti Tapparan johto-osuman jälkeen Kai Kantola otti jäähyn ja Tappara rankaisi ylivoimalla. Edellisen maalin tehnyt Haapala syötti ja Jukka Peltola laukoi 1–3.

KalPa pääsi hakemaan erän lopussa kavennusta ylivoimalla ja se loikin mainion paikan Joni Ikoselle, jonka laukaus poikittaissyötöstä livahti kuitenkin niukasti ohi.

Niko Hoviselle merkittiin toiseen erään vain kuusi torjuntaa ja Dominik Hrachovinalle kymmenen.

Kolmannessa erässä KalPan takaa-ajoa hidasti kaksi hyökkäysalueella otettua jäähyä. Tasakentällisin kuopiolaiset kontrolloivat kiekkoa, mutta tiiviisti puolustanut Tappara ei juurikaan tarjonnut maalipaikkoja.

Ensin kaksiminuuttisen istui koukkaamisesta Balazs Sebok ajassa 45.01. Tappara ei saanut ylivoimalla huippupaikkoja.

Vajaa puolitoista minuuttia Sebokin jäähyn jälkeen Joni Ikonen kamppasi itsensä istunnolle. Ikonen ehti olla jäähyllä vajaan minuutin, kun Alexander Ruuttu laukoi alivoimalla kavennuksen 2–3:een.

Heti KalPan maalin jälkeen Henrik Haapala tuuppasi nurin maalia tuulettamaan menossa olleen Santeri Lukan ja tamperelainen sai viiden minuutin jäähyn.

Ison rangaistuksen aikana KalPa nousi tasoihin, kun Janne Tavi iski illan toisensa Eetu Luostarisen ja Mathew Maionen esityöstä.

KalPan pitkä ylivoima katkesi Alexander Ruutun jäähyyn.

Kotijoukkue teki ottelun 4–3-voittomaalinkin ylivoimalla. Valtteri Kemiläinen kaatoi Mikko Nuutisen keskialueella, kun kamppailua oli jäljellä kaksi ja puoli minuuttia.

KalPa sai vahvan paineen tamperelaisten päätyyn ja Kai Kantola nousi maalin takaa kulmalle ja sulloi kiekon Hrachovinan taakse, kun peliä oli jäljellä vain 66 sekuntia. Tahtomaaliin syöttöpisteen sai Balazs Sebok.

Tappara haki tasoitusta loppuajan ilman maalivahtia, mutta KalPa kesti.

Niko Hoviselle merkittiin päätöserään vain neljä torjuntaa ja Tapparan Dominik Hrachovinalle 15.

Ottelusarja jatkuu jo lauantaina Tampereen Hakametsässä. Nelonen näyttää kello 17 alkavan ottelun suorana. Lähetys alakaa jo kello 16.30.

Kokoonpanot

KalPa

Tommi Jokinen–Eetu Luostarinen–Alexander Ruuttu; Mikael Seppälä–Juuso Riikola

Alexandre Texier–Balazs Sebok–Kai Kantola; Ryan Wilson–Mathew Maione

Janne Tavi–Joni Ikonen–Mikko Nuutinen; Otto Leskinen–Santeri Lukka

Sami Mutanen–Ville-Vesa Vainiola–Jerry D'Amigo

7. puolustaja: Konsta Mäkinen

Maalilla: Niko Hovinen

Tappara

Tomas Zaborsky–Matti Järvinen–Kristian Kuusela; Veli-Matti Vittasmäki–Valtteri Kemiläinen

Jukka Peltola–Jan-Mikael Järvinen–Sebastian Repo; Niko Mikkola–Mikko Lehtonen

Henrik Haapala–Otto Rauhala–Jere Karjalainen; Aleksi Elorinne–Otso Rantakari

Joona Luoto–Juhani Jasu–Niko Ojamäki

7. puolustaja: Aleksi Salonen

Maalilla: Dominik Hrachovina

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

HIFK unohti JYP:n Suomelan vapaaksi: "Minulla oli paljon tilaa ja aikaa"

KalPa ja Tappara sikailevat puolin ja toisin: Kantolalle 2+10, Haapala suihkuun

Keltainen meri KalPan tukena

KalPan kentälliset tismalleen samat kuin edellisottelussa - maalilla aloittaa Hovinen

Näkökulma: Voittamiseen eväät löytyvät rohkeudesta