KalPa-vahvistus linjaa pelifilosofiaansa: "Joukkueena pystyy saamaan aikaan paljon enemmän kuin itse yksin"

Muutama ottelua lukuun ottamatta koko uransa keskushyökkääjän pelipaikalla viihtynyt Miska Humaloja on joukkuepelaaja, joka ei anna periksi ainakaan helpolla.

– Tykkään tehdä paljon hommia kahteen suuntaan. Joukkueena pystyy saamaan aikaan paljon enemmän kuin itse yksin, hän ynnää pelifilosofiaansa.

Liigassa 230 runkosarjan ottelua pelannut Humaloja on käsitellyt omaa jaksamistaan myös urheilupsykologin avulla. Hän löytänyt henkisen hyvinvoinnin tärkeyden.

– Olen pitänyt lätkää ihan liian isona asiana. Henkinen hyvinvointi vaikuttaa arkeen. Jos voit arkena hyvin ja elämässä menee muutenkin hyvin, pystyt antamaan jääkiekkoon enemmän. Ja kun arjessa on riittävän paljon asioita, joista tykkää, on jääkiekkokin toisaalta helpompi unohtaa kaukaloon tai koppiin, Humaloja linjaa.

Viime päivinä Humaloja on tuulettanut ajatuksiaan hiihtoladuilla. Hän odottaa Kuopioon muuttoa vanhempiensa luona Pyhäjärvellä. Koronapäivät ovat sujuneet lapsuusmaisemissa urheilun parissa.

– Täällä olen pystynyt treenaamaan hyvin. Ohjelmassa on ollut hiihtämistä ja kuntosalia. Olen pystynyt pitämään kuntoani yllä.

– Kun kausi päättyi kesken kaiken, en jaksanut olla kovinkaan pitkään tekemättä mitään, hän lisää.

KalPa julkisti samaan aikaan Humalojan pelaajasopimuksen kanssa Balazs Sebokin, Tuomas Vartiaisen ja Otto Huttusen uran jatkumisen Kuopiossa. Uutena pelaajana KalPaan siirtyy nuori Jokerit-kasvatti Juuso Mäenpää.

Urheilujohtajana KalPassa aloittava Anssi Laine kertoi seuran tiedotteessa, että joukkueeseen haetaan edelleen pelaajia niin hyökkäykseen kuin puolustukseen.

– Haasteen tähän toimintaan tuo pandemia ja sen myötä lähitulevaisuus on vielä hieman hämärän peitossa. Toivottavasti tilanne normalisoituu mahdollisimman pian.

KalPalla on tällä hetkellä 23 pelaajasopimusta Liiga-kaudelle 2020–2021.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Miska Humaloja ehti tarttua KalPan tarjoukseen ajanjaksolla ennen koronaa: "Paljon on kavereita, joilla ei ole sopimusta"

Uusimmat

Jääkiekko

KalPan kasvatti Kerman valittu uudistamaan Joensuun Kiekko-Poikia

KalPan hopeajoukkueen hyökkääjän ura jatkuu Slovakiassa

Taustayhtiöstä uutta potkua IPK:n Mestis-taipaleelle – Osakkailta kerättiin 150 000 euron potti

KalPan toinen tukihakemus tuotti tulosta: seuralle 100 000 euroa koronatukea

KalPan 90-vuotisjuhlakausi päättyi koronapandemian vuoksi tappiolliseen tulokseen

KalPan viime kauden yllätyspelaaja kertasi mennyttä vuottaan – "try outissa halusin syödä äijä äijältä sen pelipaikan itselleni"

Pohjois-Amerikan kentilläkin jo käynyt KalPa-kasvatti vahvistaa IPK:ta

Jääkiekkoseuran johtajalle 14 900 euron sakot liikenteessä toilailusta

Yli kentällisen verran pelaajia jää ilman sopimuksia KalPassa

Mestiksen tehohyökkääjä hakee kehitystä uralleen seuraavaksi IPK:sta

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.