KalPa vie vieraitaan kuin litranmittaa - Ilves iski paitsiomaalin

KalPa on kahden erän jälkeen 3-1-johdossa ottelussa Ilvestä vastaan. Toinen erä oli lähes täysin kuopiolaisen kotijoukkueen hallintaa.

KalPa aloitti maalinteon ensimmäisessä erässä ajassa 7.14, kun Alexander Ruuttu iski jo kauden seitsemännen osumansa. Ylivoimalla syntynyt maali näytti ihailtavan helpolta: Tommi Jokinen siirsi kiekon laidasta Eetu Luostariselle joka puolestaan jatkoi pelivälineen maalin eteen liukuneelle Ruuttulle. Antti Lehtonen oli Ilveksen maalilla sijoittunut totaalisen väärin ja Ruuttulla oli helppo työ siirtää kiekko tyhjään maaliin.

KalPa sai maalinsa myötä pelistä hyvän otteen, mutta kylmää vettä tuli silti niskaan.

Ilveksen Sami Sandell käytti hyväkseen KalPan puolustuksen nukahduksen erän puolivälin jälkeen. Sandell oli unohtunut täysin ylhäiseen yksinäisyyteensä KalPan maalin eteen, jonne Ville Meskanen myös toimitti kiekon. Denis Godla ei pystynyt estämään lähietäisyydeltä tullutta osumaa. Osuma hyväksyttiin, vaikka otteluvalvoja oli myöntänyt Ruutu+:n selostajalle erätauolla maaliin johtaneen tilanteen saaneen alkunsa paitsiosta. Paitsio meni oli kuitenkin mennyt tuomaristolta ohi.

Mikko Nuutinen vei KalPan uudemman kerran johtoon avauserän lopulla. Ville-Vesa Vainiola voitti aloituksen KalPan hyökkäyspäässä, ja sai kiekon b-pisteen kaarella odottaneelle Nuutiselle. Tämä tykitti kiekon välittömästi kohti Ilves-maalia ja pikkumusta upposikin verkon perukoille.

Toisessa erässä peli kääntyi yhä selkeämmin KalPalle ja kotijoukkue vei vieraitaan ajoittain kuin litranmittaa. KalPa sai kasvatettua johtoasemaansa hieman ennen toisen erän puoliväliä. Nuutinen laukoi kiekon päin Lehtosta, joka torjui pelivälineen eteensä. Sami Mutanen nappasi kiekon haltuunsa, kierrähti maalin taakse ja ampui miinuskulmasta päin maalivahtia. Lehtonen haparoi, vaikka näyttikin saavan kiekon hanskaansa. Ilves-vahdin ote ei kuitenkaan pitänyt, vaan kiekko lipsahti herkullisesti tamperelaisten maaliin.

Toisen erän lopulla peli alkoi aaltoilla ja päädystä toiseen mentiin kovalla vauhdilla. Ilveksen Joona Koppanen pääsi läpiajoon, mutta Denis Godla torjui yrityksen eleettömän varmasti.

Ilta on ollut Antti Lehtoselle kiireinen, sillä Ilves-vahdille on kertynyt kahden erän jälkeen jo 25 torjuntaa. Denis Godla on ennättänyt kiekon tielle 11 kertaa.

KalPan hurja vire jatkuu: paitsiomaalikaan ei pelastanut Ilvestä