KalPa voitti laukaukset 61–39: hävisi silti HPK:lle

Vain yhden vierasottelun tällä kaudella voittaneen KalPan vierailu Hämeenlinnassa HPK:n vieraana kulki alusta loppuun mollivoittoisesti. HPK vei sarjapisteet 5–1, vaikka pelillisesti joukkueiden ero jäällä ei ollut kummoinen. Viimeistelytehokkuudessa ero oli valtava. HPK:n maalivahti Emil Larmi torjui ottelussa 32 kertaa ja KalPan Denis Godla 18. KalPa vei laukaukset 61–39.

Oranssipaitainen HPK aloitti ottelun vahvasti. Rinkelinmäen isännät karkasivat johtoon jo toisella minuutilla. Pitkä pyöritys päättyi maaiin, kun Mathias Porseland löysi Teemu Turusen avopaikasta ja etutolpalla tavaroitaan keräillyt Denis Godla oli voimaton.

Avausmaalin jälkeen KalPa pääsi peliin mukaan ja pystyi siirtämään painopistettä HPK:n päätyyn. Kesken hyvän kuopiolaisotteen Kerho karkasi kuitenkin 2–0-johtoon. Godla torjui Niclas Almarin laukauksen eteensä ja puolustajapari Porseland laukoi vastakiekosta alkakulmaan.

Kolmen maalin karkumatkalle HPK karkasi ylivoimalla. Mikko Nuutinen sai hyökkäyspäässä kaksiminuuttisen korkeasta mailasta. Jäähyä oli jäljellä vain yhdeksän sekuntia ja erää 2.15, kun Teemu Turunen kiersi luvattoman helposti Konsta Mäkisen ja nosti rystyltä avauserän toisen ja kauden viidennen maalinsa.

Godla torjui avauserässä kahdeksan kertaa ja HPK:n Emil Larmi kymmenen.

Toisen erän alkajaisiksi KalPa pääsi ylivoimalle. Kuopiolaiset rakensivat Janne Lahden jäähyn aikana pari hyvää laukaisupaikkaa, mutta Larmi torjui. Erä keskeytyi pitkäksi aikaa, kun avauserässä tehot 1+1 merkkauttanut HPK:n ruotsalaispuolustaja Mathias Porseland ajautui Jerry D'Amigon taklauksen jälkeen pää edellä laitaan.

KalPa jatkoi aktiivista pelaamistaan ja pystyi rakentamaan hyviä hyökkäyksiä, mutta ratkaiseva terävyys maalipaikoissa uupui. Luvattoman usein laukaukset suuntautuivat ohi maalin.

KalPa joutui myös tappaamaan alivoimaa, kun Janne Tavi ja Alex Lavoie ottivat kaksiminuuttiset. Kun kuopiolaset kestivät alivoimat, palkittiin yrittäminen viimein myös hyökkäyssuuntaan. Mathew Maione teki ensimmäisen maalinsa KalPa-paidassa ajassa 34.45. Alex Lavoie ja Jerry D'Amigo saivat syöttöpinnat. Vieraiden ilo kavennuksesta kesti vain 36 sekuntia, kun Teemu Turunen kuittasi 4–1:een illan kolmannella maalillaan. Osuma hyväksyttiin vasta videotarkistuksen jälkeen. Kristian Vesalainen sai maaliin ottelun kolmannen syöttöpisteensä.

Vielä toisen erän pääteeksi KalPa pääsi ylivoimalle, kun Jaakko Turtiainen otti kaksiminuuttisen. KalPan ylivoima katkesi, kun kuopiolaisille tuomittiin joukkuerangaistus. Tuomareiden mielestä KalPalla oli liian monta pelaajaa jäällä. Ainakaan televisiokuvien perusteella sille ei kuitenkaan näyttänyt.

Toisessakin erässä Emil Larmilla (12) oli enemmän torjuntoja kuin Denis Godlalla (8).

KalPan haaveet takaa-ajosta murenivat hieman päätöserän puolivälin jälkeen, kun kuopiolaisten vahva painostus katkesi Janne Tavin kiekonmenetykseen hyökkäyssiniviivalla. Jaakko Turtiainen tyrkkäsi kiekon pois Tavin lavasta ja vapautti Miro Ruokosen läpiajoon. Ruokonen herkutteli kauden kolmennella maalillaan numerot 5–1:een.

Ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla HPK:n Miro Karjalainen hyökkäsi vastenmielisesti KalPan Jerry D'Amigon kimppuun kostamaan toisen erän taklausta, jossa Porseland epäonnisesti loukkaantui.

Karjalainen sai viisi minuuttia ja pelirangaistuksen. Nyrkkeilysäkkinä tilanteessa ollut D'Amigo 2+10.

Kokoonpanot

HPK:

Kristian Vesalainen – Otto Paajanen – Teemu Turunen; Niclas Almari – Mathias Porseland

Jere Innala – Oula Palve – Harri Kainulainen; Joonas Lehtivuori – Jesper Lindgren

Janne Lahti – Robert Leino – Eetu Tuulola; Niklas Friman – Roope Laavainen

Jaakko Turtiainen – Juho Keränen – Miro Ruokonen

7. puolustaja Miro Karjalainen

Maalivahti Emil Larmi

KalPa:

Sami Mutanen – Ville-Vesa Vainiola – Mikko Nuutinen; Juuso Riikola–Santeri Lukka

Jerry D'Amigo – Balazs Sebok – Kai Kantola; Mathew Maione–Mikael Seppälä

Tommi Jokinen – Eetu Luostarinen – Alexander Ruuttu; Konsta Mäkinen–Otto Leskinen

Janne Tavi – Joni Ikonen – Alex Lavoie

13. hyökkääjä Alexandre Texier

Maalivahti Denis Godla

Tomek Valtonen ratkaisumaalista: "Tuomareista en nyt sano mitään"

Kouvolassa uskomaton ottelu: Tuokkolalta sarkastinen heitto

JYPin Virtanen ihmeissään: "En ihan heti muista tälläistä jääkiekkopeliä"

Pelicansin tähtipakilla ilmiömäinen debyytti

KalPan ottelussa vakavan näköinen loukkaantuminen: pää edellä päin laitaa

IS: KalPan viime kauden maalitykki sai lähtöpassit KHL:stä