KalPalla edessään kauden pisin pelireissu

Kuopion KalPan pistejahti SM-liigassa jatkuu kauden pisimmällä pelireissulla. Torstaina on vastassa TPS Turussa ja lauantaina Lukko Raumalla. Länsirannikon kiertueella KalPa on reissussa neljä yötä, sillä matka alkoi jo keskiviikkona ja päättyy vasta sunnuntaina.

- Nyt ollaan niin paljon yhdessä, että sen uskoisi yhdistävän joukkuetta, valmentaja Pekka Virta uumoilee.

Toinen vastaavantyyppinen pelireissu KalPalla saattaa olla edessä tammikuussa: pelit ovat silloin kahden päivän välillä ensin Porissa ja sitten Tampereella.

Missä maalit?

KalPan riveistä kahdesta vierasottelusta puuttuvat Janne Laakkonen ja Kai Syväsalmi, jotka molemmat ovat ainakin viikon sairauslomalla. Laakkosella on nivusrevähdys ja Syväsalmi toipuu lievästä aivotärähdyksestä.

KalPan peli ei ole vielä loksahtanut kunnolla uomiinsa, mutta sijoitus on silti kelvollinen seitsemäs.

- Viime kaudella pyrimme 1,7 pisteen keskiarvoon ottelua kohden ja ylitimme sen komeasti. Nyt tavoitteena on puolitoista pistettä peliä kohden. Olemme hieman jäljessä tavoitteesta, mutta emme kuitenkaan huolestuttavan paljon, Virta laskeskelee.

Edellisellä sesongilla KalPan pistekeskiarvo oli runkosarjassa peräti 1,88. Tänä syksynä pinnoja on irronnut keskiarvolla 1,33.

Synkempi vertailukohta tilastoista löytyy tehtyjen maalien osalta. Viime kauden ottelukohtainen 2,83 maalin keskiarvo on vaihtunut lukuun 1,78. Päästettyjen maalien suhteen ei ole tapahtunut olennaista muutosta viime kauteen verrattuna. Tämän syksyn keskiarvo on 2,44, kun viime kaudella se oli 2,33.

- Paremmalla onnella luvut olisivat toisenlaisia, sillä olemme kolistelleet tolppia oikein tosissaan. Totta on myös se, että kaksi ensimmäistä ketjua eivät ole tehneet numeroiden valoissa sitä tulosta, mitä heiltä vaaditaan. Otteista puuttuu rentous ja sen takia esimerkiksi ylivoimapelissä ajoitukset eivät osu ihan kohdilleen. Tämä ryhmä kaipaa nyt rentouttavaa onnistumista ja se tulee vain kovalla työllä, Virta luotaa.

Pelaajavaihtoa

Yhtenä konstina maalintekokipsin laukaisemiseen KalPa on pohtinut keskushyökkääjän hankkimista.

- Markkinoilla on nyt paljon pelaajia, mutta rahan suhteen on aika tiukkaa. Voi olla, että jopa vaihtokauppa tulee kyseeseen, jos löydämme meille sopivan pelaajan, Virta toteaa.

Jääkiekon SM-liigan ottelu TPS-KalPa torstaina kello 18.30 Turussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.