KalPalla on menossa synkkä syksy – taas tappio

Pelicansin ja KalPan välinen jääkiekon Liigan kamppailu Lahden Isku Areenalla päättyi lukuihin 1–0 (1–0, 0–0, 0–0).

KalPa on nyt hävinnyt seitsemästä edellisestä ottelusta kuusi. Kauden kaikista kymmenestä on pelistä on kertynyt kolme voittoa.

Kymmenen pistettä keränneet kuopiolaiset ovat jumittuneet sarjan häntäpään taisteluun.

Maalivahtien torjunnat löysävauhtisessa kamppailussa jäivät vähiin. Isäntien Janne Juvonen oli kiekon edessä 16 kertaa ja Riku Helenius KalPan päädyssä torjui 22 kertaa.

Ensimmäinen 20-minuuttinen oli tunnustelevaa pelaamista, jossa maalipaikoilla ei juhlittu. Erän ja lopulta ottelun ainoa maalikin syntyi tilanteessa, josta moni ei osumaa odottanut. Pelicansin Hanne Björnisen siniviivan tuntumasta lähtenyt rannelaukaus löysi kuitenkin tiensä KalPan maaliin.

KalPan avauserän paras paikka osui Mikko Nuutiselle, kun hän pääsi ylivoimahyökkäykseen Sami Mutasen kanssa. Mutanen meni Pelicans-puolustaja Stefan Lassenin tönäisemänä lähes maaliin, mutta kiekko ei. Nuutisen laukaus jäi heppoiseksi.

KalPa kärsi avauserässä kaksi kahden minuutin jäähyä ja pääsi kokeilemaan ylivoimaa kerran. Alivoimapelaaminen oli vakuuttavaa, sillä Pelicans ei päässyt miesylivoimalla maalipaikoille.

KalPalle avautui erinomainen tilaisuus tasoittaa ottelu heti toisen erän alussa, kun vieraat pääsivät pelaamaan 42 sekuntia kahden miehen ylivoimalla. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt.

KalPan toinen ylivoimajakso toisessa erässä oli täysin ponneton. Hieman erän puolivälin jälkeen auenneen Pelicansin miesvajeen aikana osuma oli lähempänä KalPan päädyssä kuin isäntien Janne Juvosen vartioimalla maalilla. Kai Kantola menetti kiekon oman maalin edessä, mutta Taavi Vartiainen ei onnistunut ohittamaan Riku Heleniusta.

Heti ylivoiman jälkeen vieraiden maali oli lähellä, kun Alexander Ruuttu kilautti vastahyökkäyksen päätteeksi tolppaan.

Erän kolmanneksi viimeisellä minuutilla Frank Gymer karkasi läpiajoon, mutta KalPan hyökkääjän viimeistely-yritys epäonnistui.

Kolmannen erän viidennellä minuutilla Ville-Vesa Vainiola vapautti Juuso Riikolan hyvään maalipaikkaan, mutta Juvonen Pelicansin maalilla torjui napakan vedon tyylikkäästi.

KalPa ei saanut luotua lopussa rajua painetta Pelicansin maalille, joten isännille riitti täyteen kolmen pisteen pottiin yksi maali. KalPa otti maalivahdin pois hieman vajaat kaksi minuuttia ennen loppusummeria ja haki turhaan maalia kuudella kenttäpelaajalla.

Kuopiolaisilta puuttuivat kokoonpanosta loukkaantumisten takia Niko Hovinen, Valtteri Parikka ja Otto Leskinen.

Kokoonpanot

Pelicans :

Vadim Pereskokov – Aleksi Mustonen – Borna Rendulic; Jordan Rowley–Stefan Lassen

Aleksi Rekonen – Hannes Björninen – Joel Mustonen; Mikko Kousa–Juha Leimu

Iikka Kangasniemi – Miska Siikonen – Kimi Koivisto; Nico Manelius–Casimir Jürgens

Joonas Alanne – Arttu Heikkinen – Taavi Vartiainen

13. hyökkääjä Roope Elimäki

Maalivahti Janne Juvonen

KalPa:

Sami Mutanen – Ville-Vesa Vainiola – Mikko Nuutinen; Mathew Maione–Juuso Riikola

Alexandre Texier – Balazs Sebok – Tommi Jokinen; Mikael Seppälä–Santeri Lukka

Frank Gymer – Eetu Luostarinen – Kai Kantola; Konsta Mäkinen–Saku Kinnunen

Janne Tavi – Joni Ikonen – Alexander Ruuttu

13. hyökkääjä Alex Lavoie

Maalivahti Riku Helenius

SaiPa kaatoi Tapparan, HIFK oli vahva kotikaukalossa