KalPalle kauden rumin kotitappio

KalPa hallitsi pelitilanteita jääkiekon SM-liigan kamppailussa Turun Palloseuraa vastaan, mutta turpiin tuli silti, ja vieläpä oikein rumin luvuin.

Alkukauden rämpimisen jälkeen huimasti tahtiaan parantanut TPS iski isännät kanveesiin peräti luvuin 5-1. KalPa hävisi Jokereille Niiralassa syyskuussa 0-4, mutta tämä oli pohjakosketus sen jälkeen.

TPS siirtyi johtoon ex-kalpalaisen Markus Nordlundin ylivoimamaalilla, kun peliä oli käyty 3.54. Rajun myllytyksen jälkeen syntyneen maalin alustivat Antti Erkinjuntti ja Tomas Plihal.

Salminen osui

Ajassa 7.43 KalPa pääsi kahden minuutin ajaksi kahden miehen ylivoimalle, kun vieraiden riveistä Tomas Kudelka ja Plihal ottivat yhtäaikaiset jäähyt.

Pelikellon näyttäessä 8.36 hyödynsi ylivoimatilanteen, kun kultakypärä Sakari Salminen teki kauden viidennen maalinsa. Syöttäjät olivat Tuomas Kiiskinen ja Janne Jalasvaara.

TPS sai maalin jälkeen jäälle neljännen kenttäpelaajan, mutta ajassa 9.19 KalPa pääsi jälleen kahden miehen ylivoimalle, kun Sami Venäläinen otti pelin viivyttämisestä kaksiminuuttisen. Se 23 sekunnin jakso kahden miehen ylivoimalla ei mennyt KalPalta käsikirjoituksen mukaan.

Erän lopussa Jarkko Hattunen napautti vieraat 2-1-johtoon vanhanaikaisella. Maalin syöttivät illan toisen tehopisteensä hankkinut Erkinjuntti ja Marko Virtala.

Ei uponnut

KalPa hallitsi toista erää todella selvästi, mutta maalin teossa onnistui kuitenkin vain TPS, kun aikamoisen sählingin jälkeen Janne Hauhtonen onnistui sohimaan kiekon maaliin. Nordlund ja Marko Kivenmäki saivat 1-3-maaliin syöttöpisteen.

Ajassa 39.08 TPS siirtyi jo 4-1-johtoon Michal Birnerin maalilla. Virtala ja illan tehomies Erkinjuntti hankkivat syöttöpisteen mieheen.

Kolmannessa erässä tahti jatkui samana: KalPa hallitsi, mutta TPS osui.

Ajassa 46.42 TPS:n Mario Valery-Trabucco laukoi lopullisen niitin kamppailulle. 1-5-maali syntyi sen jälkeen, kun TPS pääsi vastahyökkäykseen Atte Engrenin torjuttua Janne Laakkosen läpiajon.

Illan tehomies Erkinjuntti (0+3) pääsi kokeilemaan ottelun lopulla vielä rangaistuslakuljetustakin, mutta tämän yrityksen KalPan Aleksis Ahlqvist torjui.

Pesonen pisteittä

Laitahyökkääjä Jussi Pesonen pelasi KalPan riveissä ensimmäisen kerran.

JYPin kasvatin siirtyminen Ruotsin Leksandista KalPaan varmistui maanantai-iltana, mutta miehelle ennätettiin saada pelilupa TPS-kamppailuun.

Vauhdikasta peliä seurasi ainoastaan 3 300 katsojaa. KalPan budjetoitu katsojamäärä on 4 250 silmäparia ottelua kohden. Kokonaislukua tärkeämpää KalPalle kuitenkin on se, että istumapaikat käyvät kaupaksi.

KalPan päävalmentajalla Pekka Virralla riittää miettimistä. Virralla on urakkaa, että hän saa jäykkyyden sulatettua pelaajien otteista.

- Ilme täytyy saada toisenlaiseksi, hän aprikoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jääkiekkoilija unohti teräsuojat luistimiin

Pekka Virta lopettaa KalPassa keväällä