KalPan 90-vuotisjuhlakausi päättyi koronapandemian vuoksi tappiolliseen tulokseen

Kuopiolaista jääkiekkoseuraa KalPaa pyörittävä KalPa Hockey Oy teki tilikaudella tappiota 253 414 euroa. Vuosi sitten yhtiö teki voittoa 405 192 euroa.

Yhtiön liikevaihto pysyi edellisen kauden tasolla ja oli päättyneellä tilikaudella 6,7 miljoonaa euroa. Yhtiön omavaraisuusaste laski 62,3 prosenttiin, kun se edellisessä tilinpäätöksessä oli 67,7 prosenttia.

– Päättynyt kausi oli KalPan 90-vuotisjuhlakausi, minkä vuoksi panostimme pelaajistoon aiempia kausia enemmän. Toimintaympäristön äkillinen muutos käänsi tilikauden tuloksen tappiolle, kun talouden sopeutustoimien vaikutukset konkretisoituvat lähes täysin vasta kaudelle 2020-2021, kertoo KalPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Toni Saksman tiedotteessa.

Liiga-kaudelle 2020-2021 KalPa Hockey Oy budjetoi liikevaihtoa 6,4 miljoonaa euroa. Budjetoitu yleisökeskiarvo on 3 100 katsojaa ja pelaajabudjetti on 1,7 miljoonaa euroa. Tilikaudesta tavoitellaan nollatulosta.

– Tulevaan kauteen lähdemme poikkeuksellisen epävarmassa tilanteessa. Olemme sopeuttaneet toimintaa kevään aikana reippaasti, ja pystymme nyt paremmin kestämään mahdollisen tilanteen pitkittymisen. Tällä hetkellä tilanne Suomessa on menossa hyvään suuntaan, ja se antaa meille uskoa siihen, että saamme kauden käyntiin syksyllä, toimitusjohtaja Saksman kertoo.

KalPa Hockey Oy:n yhtiökokous valitsi yhtiön hallitukseen jatkavina jäseninä Mika Sutisen, Jarmo Vidgrenin, Jarna Kaplaksen ja Markus Pohjosen. Uutena jäsenenä hallitukseen liittyy Pasi Toppari. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Mika Sutinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.