KalPan Andersson on uusi ennätysmies

KalPan ja Tapparan ailahtelevasta kohtaamisesta muodostui kolmannessa erässä trilleri, jonka voittajaksi nousi KalPa.

Kuopiolaiset siirtyivät johtoon ensimmäisessä erässä, kun Kalle Kerman siirsi kiekon maaliin Tapparan Tuukka Mäntylän jäähyn aikana. Syöttöpisteet maaliin merkattiin Tommi Miettiselle ja Adam Anderssonille, joka palasi sairastuvalta KalPan kokoonpanoon.

Tappara tuli vieraita paremmalla sykkeellä toiseen erään. Tamperelaisten kanadalaishyökkääjä Stephen Guolla luisteli passiivisen KalPa-puolustuksen läpi ja ampui kiekon Ari Ahosen selän taakse ajassa 21.43.

Pasi Hirvosen koukki itsensä jäähylle ja kolmea minuuttia myöhemmin Mäntylä siirsi isännät ylivoimalla johtoon.

Summerin pärähdettyä toisen erän päätteeksi Tapparan Jarkko Pyymäki rusikoi kuopiolaisten TImo Saloa ja hänet passitettiin suihkuun.

KalPa käytti Tapparan jäähyt tehokkaasti hyväkseen kolmannen erän alussa. Sami Kapanen ampui pelin tasoihin, kun erää oli pelattu 22 sekuntia.

Reilua minuuttia myöhemmin Adam Andersson tinttasi KalPan johdoksi 2-3. Ylivoimamaali oli Anderssonille kauden neljästoista, mikä on puolustajien ylivoimamaalien uusi ennätys SM-liigassa.

Kerman teki illan toisen maalinsa ajassa 52.43. Hetkeä myöhemmin Pekka Saravo kavensi tilanteeksi 3-4, mikä jäi myös ottelun lopputulokseksi.

KalPan tehomiehenä hääri Tommi Miettinen, jonka johtama kentällinen teki kaikki KalPan maalit. Miettinen itse oli oli syöttämässä joukkueensa jokaista maalia. Tapparan Guolla keräsi tehot 1+2.

- Nuoressa joukkueessa on nähtävissä selvää sitoutumista, kun tehdään niitä asioita, joista on sovittu, KalPan päävalmentaja Pekka Virta arvioi.