KalPan Leevi Aaltosella ja muilla Suomen pelaajilla painajaismainen ilta MM-avauksessa

Suomen iloinen alku Ruotsin Örnsköldsvikissä ja Uumajassa pelattavissa alle 18-vuotiaiden MM-kilpailuissa muuttui pelin edetessä painajaiseksi. Suosikkeihin kuuluva Kanada nousi Uumajan A3 Arenalla kolmen maalin takaa 5–3 (0–2, 2–1, 2–0) -voittoon.

Suomi karkasi avauserässä kahden maalin johtoon Aku Rädyn ja Antti Saarelan osumilla. Toisen erän alussa Anton Lundell laukoi Suomelle jo 0–3-johdon.

Kanada ei antautunut vaan kipusi tuntumaan Jamieson Reesin ja Alex Newhookin maaleilla. Kolmannessa erässä Kanada nousi tasoihin ja ohi Brayden Traceyn kahdella maalilla.

Suomen varakapteeni Leevi Aaltonen on ainoa KalPan pelaaja MM-kisojen joukkueessa.

Aaltonen pelasi Suomen kakkosketjussa, jonka muut hyökkääjät olivat Lundell ja Tuukka Tieksola. Aaltosella oli toisessa erässä tilaisuus maalitilin avaamiseen, mutta syöksy kohti maalia livahti liian lähelle maalivahtia, joka pystyi peittämään laukauksen. Aaltonen on pelannut alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa kahden kauden aikana nyt 22 ottelua tehoilla 8+4=12.

Vuonna 2001 syntynyt Aaltonen on sitä ikäpolvea, jonka pelaajia varataan juhannuksena Kanadan Vancouverissa NHL-seuroihin. Aaltonen kuuluu niihin suomalaispelaajiin, joille varaus on luvassa. Meneillään olevissa MM-kisoissa onnistuminen vaikuttaa paljon siihen, millä numerolla Aaltonen Vancouverissa varataan. Tällä hetkellä oletus on, että joku NHL-seura nappaa laitahyökkääjän riveihinsä toisella tai kolmannella kierroksella.

Suomen lohkossa pelaavat Kanadan lisäksi Sveitsi, Tshekki ja Valko-Venäjä. Lohkon toisessa torstain kamppailussa Tshekki taipui Valko-Venäjälle maalein 3–4.

Suomi puolustaa maailmanmestaruutta viime kaudelta. Suomella on vuodesta 1999 alkaen pelatuista ikäluokan MM-kisoista neljä kultaa, kolme hopeaa ja neljä pronssia. Suomen edellä mitalitilastossa on ainoastaan Yhdysvallat (10–4–2).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.