KalPan Myttynen: "Meilläkin oli huippupaikkoja"

JYP toipui jääkiekkoliigan välierissä nopeasti perjantaisesta tappiostaan KalPalle. Vierasjoukkue haki arvokkaan 1–0-voiton Kuopiosta ja kavensi tilanteeksi ottelusarjassa 1–2. Katso Sami Mutasen haastattelu täältä.

JYP oli unohtanut nopeasti edellisen illan 0–3-kotitappion. Joukkue taisteli kaukalossa sillä asenteella, että voitto irtoaa Kuopiosta.

– Jokainen tilanne, kamppailu ja luistelu, siitä se peli muuttuu. Ne kuuluisat pienet asiat ratkaisevat, kokenut JYPin hyökkääjä-kapteeni Juha-Pekka Hytönen selvitti.

JYP aloitti kolmannen välieräottelun vahvasti, sillä kiekko oli KalPan maalissa jo ajassa 3.01. Osuman punnersi Anssi Löfman ruuhkasta KalPan maalivahdin Eero Kilpeläisen nenän edestä.

– Maalit ovat isoja asioita, ja ne ohjaavat peliä. Totta kai haluaa aina tehdä ensimmäisen maalin, Hytönen pohti aikaisen maalin merkitystä.

Maali oli JYPin ensimmäinen välierissä KalPaa vastaan. Samalla katkesi Kilpeläisen kolmen nollapelin ketju pudotuspeleissä.

Kilpeläinen ehti Pelicans-puolivälierät mukaan lukien venyttää nollaputkensa 202 minuutin ja 28 sekunnin mittaiseksi.

 

KalPallakin paikkansa

 

Loppuunmyydyssä hallissa, 5 064 katsojan edessä KalPakin oli lähellä onnistumista avauserässä. Mikko Nuutisen ohjaus osui kuitenkin JYPin maalin tolppaan.

Toisessa erässä KalPa haki innokkaasti ensimmäistä maaliaan. Maalinteon tuska vaivasi kotijoukkuetta, ja JYP puolusti uhrautuvasti maalivahti Juho Olkinuoran apuna.

Kilpeläinen venyi huipputorjuntaan kolmannessa erässä, kun hän poimi JYPin Henri Kannisen ohjauksen. KalPa myllytti erän lopussa rajusti ja rakenteli tekopaikkoja JYPin maalille, mutta 23 torjunnalla nollapeliin yltänyt Olkinuora kesti pommituksen.

– Meilläkin oli huippupaikkoja. Pitää ottaa muutama napsu oikeaan suuntaan, niin alkaa mennä sisään. Maalintekoa pitää parantaa, KalPan hyökkääjä Matias Myttynen sanoi.

Seuraavan kerran JYP ja KalPa kohtaavat välieräsarjassaan ensi maanantaina Jyväskylässä. Loppuotteluihin pääsee neljällä voitolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kuvasarja: Niiralan monttu värjäytyi keltamustaksi

KalPan kasvatti Malinen iski Tapparalle luun kurkkuun: "Vähän yllätyin, että tuli niin hieno maali"

JYP voitti niukasti Kuopiossa