KalPan Rissasella kolmen maalin ilta, voiton vieneen HPK:n Cornet sikaili

KalPan ja HPK:n välinen jääkiekon Liigan kamppailu sisälsi käänteitä niin paljon, että 3 829 katsojaa koki varmasti monenlaisia jännityksen tunteita.

Etenkin kamppailun varsinaisen peliajan loppu oli tapahtumia täynnä. KalPa johti peliä 5–3, mutta HPK nousi tasoihin viimeisen kahden minuutin ja 22 sekunnin aikana.

Jatkoajalla HPK nousi voittajaksi, kun Eetu Tuulolan maali hyväksyttiin poikkeuksellisen pitkän videotarkastuksen jälkeen.

Loppuluvut kirjattiin 5–6 (0–1, 2–2, 3–2, 0–1).

HPK oli voittanut kauden aiemmat kohtaamiset varsinaisella peliajalla. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa viimeisen kerran ja voitot menivät hämeenlinnalaisille 0–4.

Kamppailun lopussa nähtiin ikävä välikohtaus, kun HPK:n Philippe Cornet kuumeni pahasti ja huitaisi KalPan Eetu Luostarista mailalla jalkaan tilanteessa, jossa kiekko ei ollut lähelläkään.

Cornet sai tempustaan 5+20 minuutin rangaistuksen ja selvää on, että myöhemmin on luvassa ainakin muutaman ottelun mittainen pelikielto.

Kamppailun ensimmäinen kunnon maalipaikka osui KalPalle, mutta Jaakko Rissasen laukaus kolahti tolpan ulkoreunaan.

Ensimmäinen kymmenen minuutin aikana pelissä oli hurjasti vauhtia ja molemmilla joukkueilla omat vahvat hallintansa.

HPK osui maaliin erän puolivälin jälkeen, mutta osuma hylättiin, koska vieraiden Robert Leino rikkoi jäähyn arvoisesti ennen ratkaisua.

KalPa sai kuvion kuntoon vasta jäähyn loppuvaiheilla, mutta kunnon laukauksia ei lähtenyt. Liigan neljänneksi paras alivoimajoukkue HPK selvisi Leinon jäähystä melko helposti.

HPK pääsi kokeilemaan ylivoimaa, kun KalPan puolustaja Konsta Mäkinen pysäytti karkuun pyrkineen pelaajan jäähyn arvoisella estämisellä.

Hämeenlinnalainen joukkue on ollut hyvästä sijoituksestaan huolimatta tehoton ylivoimalla. Joukkue on hyödyntänyt vastustajan miesvajeen liigassa 11. tehokkaimmin.

Tällä kerralla HPK käytti tilaisuutensa. Niclas Lucenius antoi komean lyöntilaukaussyötön maalin eteen, josta Eetu Tuulola ohjasi kiekon maaliin.

Erän loppu oli HPK:n hallintaa.

KalPa tuli toiseen erään sisuuntuneena ja määrätietoisena. Heti keskimmäisen 20-minuuttisen alussa Rissanen laukoi tolppaan ja perään tulleella ylivoimalla kotijoukkue järjesti useita hyviä tilanteita.

Odotettu maali syntyi pian Philippe Cornetin jäähyn jälkeen, kun Aleksi Klemetti nosti kiekon verkkoon rajun hässäkän päätteeksi. Ville-Vesa Vainiola ja Ari Gröndahl merkittiin syöttäjiksi 1–1-tasoitukseen.

KalPa jatkoi maalin jälkeen vahvasti ja Kim Nousiainen pääsi huippupaikkaan. Laukaus erinomaisessa maalipaikassa kuitenkin epäonnistui.

Kotijoukkue ei saanut nauttia kauan tasoituksesta. KalPan puolustaja Mikael Seppälä menetti kiekon omassa päässä ja sen perään Liigan pistepörssin kärkimies Teemu Turunen järjesti Jere Innalan maalipaikkaan. Laitahyökkääjä rankaisi KalPan sekoilusta omalla puolustusalueella armottomasti.

KalPa ei häkeltynyt tappiotilanteesta. Rissanen ohjasi Alexandre Texieren erinomaisesta syötöstä 2–2-tasoituksen vajaat kolme minuuttia Innalan osuman jälkeen. Maalin toinen syöttäjä oli Cade Fairchild.

Taas HPK otti ohjat uudelleen nopeasti. Lucenius täräytti 2–3-maalin vain reilu minuutti sen jälkeen, kun Rissanen tasoitti pelin.

Kolmannessa erässä näytti pitkään, että KalPa ei pysty hyödyntämään vahvoja hetkiään. Ajassa 49.30 syntyi kuitenkin tasoitus, kun kovassa iskussa oleva Texier laukoi 3–3-tasoituksen. Rissanen ja Lasse Lappalainen saivat syöttömerkinnät.

KalPa nousi illan ensimmäisen kerran johtoon ajassa 52.19. Rissanen teki illan toisen maalinsa Alexander Ruutun laukauksen jälkeisestä paluukiekosta.

HPK:n mahdollisuudet kiriin heikkenivät kahteen peräkkäiseen jäähyyn. Ensin Niklas Friman otti kaksiminuuttisen ajassa 55.06 ja kellon näyttäessä 55.41 Cornet hölmöili itsensä suhikuun.

KalPa rankaisi kahden miehen ylivoimalla, kun Rissanen laukoi illan kolmannen maalinsa. Maalin alustivat Fairchild ja Mikko Nuutinen.

Innala palautti jännityksen, kun HPK:n hyökkääjä laukoi illan toisen maalinsa ajassa 57.38.

HPK haki kiivaasti tasoitusta ilman maalivahtia ja sitkeys palkittiin ajassa 59.19. Petteri Nikkilä laukoi siniviivan tuntumasta ranteella 5–5-tasoituksen.

KalPalta puuttuivat toipilaat Balazs Sebok, Toni Hyvärinen, Henri Knuutinen, Ryan Wilson, Valtteri Parikka ja Kai Kantola. Joukkueen pelaajilla on kolhuja ja lisäksi flunssa on pudottanut miehiä ryhmästä.

Kokoonpanot

KalPa:

Alexandre Texier – Jaakko Rissanen – Alexander Ruuttu; Mikael Seppälä–Otto Leskinen

Aleksi Klemetti – Eetu Luostarinen – Tommi Jokinen; Lasse Lappalainen–Cade Fairchild

Frank Gymer – Joni Ikonen – Mikko Nuutinen; Konsta Mäkinen–Ari Gröndahl

Juuso Könönen – Ville-Vesa Vainiola – Topi Piipponen

7. puolustaja Kim Nousiainen

Maalivahti Denis Godla

HPK:

Jere Innala – Robert Leino – Teemu Turunen; Arto Laatikainen–Petteri Nikkilä

Philippe Cornet – Niclas Lucenius – Markus Nenonen; Niklas Friman–Jesper Lindgren

Valtteri Puustinen – Otto Paajanen – Eetu Tuulola; Niclas Almari–Markus Niemeläinen

Miro Ruokonen – Filip Riska – Filip Krivosik

7. puolustaja Miro Karjalainen

Maalivahti Rasmus Reijola

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Jääkiekko

KalPan viime kauden yllätyspelaaja kertasi mennyttä vuottaan – "try outissa halusin syödä äijä äijältä sen pelipaikan itselleni"

Pohjois-Amerikan kentilläkin jo käynyt KalPa-kasvatti vahvistaa IPK:ta

Jääkiekkoseuran johtajalle 14 900 euron sakot liikenteessä toilailusta

Yli kentällisen verran pelaajia jää ilman sopimuksia KalPassa

Mestiksen tehohyökkääjä hakee kehitystä uralleen seuraavaksi IPK:sta

Jääkiekon MM-kilpailut saattavat siirtyä kahdella viikolla – Vaikutuksia Liigan aikatauluun

Sodan alta nopeasti turvaan – elämä jääkiekkoilijan vaimona on tuonut Heidi Kiiskisen eteen erikoisiakin tilanteita

Tuplajäät saa uuden toimitusjohtajan – Lippumäki avattaneen uudelleen kesäkuun alussa

KalPassa liigauransa aloittanut hyökkääjä siirtyy Jokereihin

KHL:ssä arvostettua hyökkääjää ei tarvinnut houkutella KalPan omistajaksi – "Jos uran jälkeen en ole muuta suunnitellut, niin voin ainakin olla KalPan taustalla ja jeesiä"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.