KalPan himot ja halut kohdillaan

KalPan olemus on muuttunut lähiaikoina täysin. Ja vieläpä oikeaan suuntaan.

Aneemisesta viime lauantaina SaiPaa vastaan pelanneesta kuopiolaislaumasta ei ollut jäljellä varjoakaan, kun ärhäkät kilpipaidat nuijivat torstaina HIFK:n

- Ilme on nyt oikea. Himot ja halut ovat kohdillaan, KalPan valmentaja Pekka Virta myhäilee.

Lauantaina KalPa mittaa suurimman mestarisuosikin Kärppien kunnon Oulun Raksilassa. Oulun petolauma aloitti kauden vaisusti, mutta näyttää saaneen nyt juonesta kiinni.

- Kärpät on väärällä paikalla sarjassa materiaalin verrattuna. Nyt heillä varmaan oikenee. Se on edelleen yksi vahva ehdokas mestariksi ja todella kova mittari meille, Virta pohtii.

KalPa on jatkanut aiemmilta kausilta tutuksi tulleen pelitapansa noudattamista, jossa yritetään väsyttää vastustaja pitkillä hyökkäyksillä.

- Olemme saaneet aika paljon kritiikkiä osaksemme, mutta luotamme pelitapaamme. Näin kauden alussa pörrääminen voi näyttää välillä hölmölle, kun isot pakit jaksavat vielä roikkua hyökkääjiemme mukana. Kauden edetessä pienikokoinen joukkueemme pysyy virkeämpänä kuin isot vastustajat ja silloin pelitapamme saa varmasti taas kiitosta. Näin me ainakin uskomme, Virta luotaa.

KalPa jatkaa Oulussa lähes samalla miehityksellä, jolla HIFK kaatui kotihallissa. Ainoa varma vaihdos on Aleksis Ahlqvistin tulo maalivahdiksi Arin Ahosen sijaan.

Ykkösketjussa Pavel Brendl saa kankeudestaan huolimatta runsaasti vastuuta.

- Brendl ja Janne Laakkonen ovat sellaisia miehiä, jotka eivät pysty toteuttamaan täysin haluamaamme pelitapaa ja nyt he saavat hieman vapauksia etenkin karvauspelaamisen suhteen. Mathias Månssonin johtama ketju ei pelaa peruskalpalaista liikkuvaa kiekkoa, mutta tehoja heiltä on silti lupa odottaa. Brendl esimerkiksi on tullut tekemään meille maaleja ja uskon sen homman hoituvan. Hyvän viimeistelytaitonsa ansiosta hänelle voi hieman antaa erivapauksia, Virta selvittää.

Lauantain ottelu Kärpät-KalPa alkaa kello 18.30.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.